Ny förlust för uddlöst HIF

Pär Hansson gjorde åter en bra match Foto: Samone Klinteberg
Pär Hansson gjorde åter en bra match

Över 9000 åskådare hade valt att förlägga sin måndagskväll till ett soligt Olympia där HIF tog emot Djurgården i den första av två Allsvenska hemmamatcher denna veckan. Efter en svag insats av hemmalaget, där man inkasserade sin andra raka förlust, så var det troligtvis nästan lika många som lunkade hemåt med en obehaglig magkänsla! Detta ser inte bra ut HIF!

Att bortalaget gått obesegrade, i Allsvenskan, sedan mitten av April var det nog ingen som betvivlade efter 45 minuters spel. Hemmalaget hade inte mycket att sätta emot och var stundtals utspelade av Stockholmarna.

Djurgården satte hårt tryck på hemmalaget och borde kanske tagit ledningen i den 25:e minuten men Kevin Walkers skott tog i stenhårt i stolpen. Då hade motståndarlaget redan haft ett antal chanser medan HIF faktiskt inte noterats för en enda målchans. Och så skulle det fortsätta under resten av halvleken.

Jordan Larsson flyttade ut till vänsterkanten i andra halvlek Foto: Samone Klinteberg
Jordan Larsson flyttade ut till vänsterkanten i andra halvlek

1-10 i avslut och 1-5 i hörnor talade sitt tydliga språk. Något var tvungen att hända och i paus valde Henrik Larsson att göra ett dubbelbyte. Ut med Lalawele Atakora och, HIFs främste spelare i första halvlek, Peter Larsson. De båda ersattes av Mikael Dahlberg och Astrit Ajdarevic. Den sistnämnde gjorde sitt sista framträdande i den röda tröjan och höll ungefär samma klass som tidigare under säsongen dvs låg!

HIF:s bollinnehav ökade något i inledningen men det går för långsamt. Varje gång som hemmalaget får bollen så vänder man antingen hemåt eller rullar runt i sidled och Stockholmarna kom allt närmre ett ledningsmål ju längre matchen led.

Skyttekungen, Nyasha Mushekwi , som konstigt nog fick börja på bänken behövde bara några få minuter på sig innan han nicktouchade in segermålet efter en av bortalaget alla hörnor. Då stod matchuret på 67:e minuten. Mushekwi är nu uppe i elva fullträffar denna säsongen.

Med tanke på att det var drygt 25 minuter kvar kan man tycka att HIF borde satsa allt framåt men så var inte fallet. Istället höll Djurgården på att utöka sin ledning bara några minuter senare men Daniel Berntsen fick se sin lobb ta i ribban och ut.

Pär Hansson fick ett gult kort efter synpunkter på domaren Foto: Samone Klinteberg
Pär Hansson fick ett gult kort efter synpunkter på domaren

HIF gjorde ännu ett offensivt byte när Darijan Bojanic togs in, istället för en osynlig Anton Wede, men man var aldrig i närheten av en kvittering. Djurgårdens borde punkterat matchen i den 85:e minuten. Haris Radetinac drog till i straffområdet men ännu en gång stod stolpen i vägen för gästerna.

Totalt 1-19 i avslut talar sitt tydliga språk och på läktaren satt Ståle Solbakken och Jesper Jansson från FC Köpenhamn med målsättning att specialstudera Pär Hansson. Idag var det ingen som imponerade i hemmalaget men med tanke på Djurgårdens avslutsstatistik så var det kanske Hanssons sista match för HIF?

Ett avslut på nittio minuter duger inte. Definitivt inte på hemmaplan. Här finns mycket för Henrik Larsson gäng att jobba på. På söndag kommer ännu ett Stockholmslag, AIK, på besök och nu är en vinst snart ett måste. Laget har nämligen bara fem ynka poäng ner till kvalplatsen och det som har känst relativt säkert under våren känns nu plötsligt väldigt uddlöst och skakigt!

HIF – Djurgården 0-1 (0-0)

Mål: Nyasha Mushekwi