Nära men ändå så långt borta…

HIF åkte upp till Tele 2 arena och Stockholm för att möta Hammarby. Matchen slutade med förlust för HIF med 2-1 där bortalaget, till stora delar, inte hade mycket att säga till om men ändå lyckades skapa lite nerv på slutet.

Första halvlek

Den första halvleken började med 10 minuter där lagen kände på varandra. Hammarby spelade runt bollen och HIF försvarade sig lågt. Hammarby ökade sedan bolltempot en aning och detta hängde HIF inte med på. I den 22:a minuten gjorde Hammarby 1-0 genom Kacaniklic efter att de höjt tempot och HIFs försvar inte hängt med. Efter målet ändrades inte matchbilden, HIF fortsatte försvara sig djupt och Hammarby rullade boll. I den 38:e minuten gjorde Hammarby 2-0 när Tankovic vid ett inlägg tog sig framför Holgersson och smällde in bollen. Anmärkningsvärt från den första halvleken annars var att Hammarby gjorde två byten.

Andra halvlek

I den andra halvleken fanns det inte mycket att skriva om i chansväg om man ser till hela halvleken. HIF försökte pressa högt men detta gav inget resultat, känslan var att Hammarby hade kontroll på matchen. HIF bytte in Gigovic, nyförvärvet Mikkelsen och Farnerud och den sistnämnde gjorde HIFs reduceringsmål vilket skapade en viss nerv i matchen. Farnerud slog till på ett lågt inlägg längs marken, hans första mål för säsongen. I matchens sista skälvande sekunder fick HIF ett frisparksläge och Holgersson fick ett bra nickläge men han nickade bollen direkt på Wiland i Hammarby-målet.

190811 Helsingborgs Mohammed Abubakari och Hammarbys Alexander Kacaniklic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Helsingborg den 11 augusti 2019 i Stockholm.

Hammarby-HIF: 2-1 (2-0)

HIF:

Startelva: Lindegaard- Holgersson, Liverstam, Granqvist, Eriksson- Abubakari, Landgren- Moro, Benyu, Svensson- Gero

Bänk: Nilsson, Randrup, Weberg, Farnerud, Mikkelsen, Sjöberg, Gigovic