Mix Diskerud målskytt

Mix Diskerud fortsätter att imponera i defensiven Foto: Johan Lilja

Mix Diskerud, som var på lån i HIF under 2020, har sedan han lämnade Skånes Stolthet huserat i turkiska Denizlispor.

Diskerud inledde sin sejour i Denizlispor i januari. Mittfältaren gjorde till och med mål i sin första match då hans lag förlorade med 2-1 hemma mot Fatih Karagümrük. Sedan dess har det blivit 15 matcher, varav 11 från start, i den turkiska ligan.

Senast under lördagen startade Mix på bänken när Denizlispor mötte Sivasspor på hemmaplan, men i den 58:e minuten blev mittfältaren sedan inbytt. Det skulle visa sig vara ett lyckat byte, då den amerikanska landslagsmannen med norskt ursprung satte kvitteringen för sitt lag endast en minut efter att ha kommit in på plan. Det målet säkrade ett kryss för Denizlispor.

Nästa match spelas på onsdag då man möter Kayserispor på bortaplan, och inför den matchen ligger Denizlispor på en snöplig sistaplats. Laget har endast lyckats skrapa ihop 28 poäng på 35 matcher så här långt, så mycket krävs för att man ska kunna klara sig kvar. Man har i princip åtta poäng upp till säker mark, när fem matcher nu återstår.