Max Svensson målskytt för sin nya klubb

200909 Helsingborgs Max Svensson jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Kalmar den 9 september 2020 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0032

Max Svensson lämnade HIF för nederländska Willem II under sommarfönstret. Det har blivit en del bänknötande hittills, men under lördagen gjorde anfallaren sitt första mål för sin nya klubb.

Willem II spelade mot Heracles Almelo på bortaplan under lördagkvällen. Max Svensson startade på bänken men byttes in redan efter en kvart efter att Derrick Köhn ådragit sig en skada. Matchen slutade med en snöplig 3-2-förlust för Willem II, som släppte in det avgörande målet i 94:e minuten efter att ha hämtat upp ett 2-0-underläge till 2-2 därförinnan. Max Svensson var den som satte 2-2 målet i den 77:e minuten, och även om det inte gav några poäng denna gång så kan det förhoppningsvis bli startskottet för yttermittfältarens genombrott i Nederländerna.

‘Super-Max’ har bidragit med ett mål och en assist på åtta inhopp så här långt, och hans lag har överraskat i Eredivisie med 16 poäng på åtta matcher och en tillfällig andraplats. Nästa match spelas den 17 oktober, på bortaplan mot FC Twente.