Matchreferat Falkenbergs FF – HIF

Boateng kom in och avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. Foto: Samone Klinteberg
Boateng kom in och avgjorde matchen med sitt 3-2-mål.

Två tvåmålsskyttar, men det var en inhoppare som avgjorde matchen. Emmanuel Boateng sänkte Falkenberg med sitt fjärde mål för säsongen i den 90:e minuten, och HIF kunde inkassera en skön trepoängare!

HIF började dock matchen svajigt och hemmalaget tilläts komma igenom centralt ett par gånger. Det var också Falkenberg som tog ledningen när unge Gustaf Nilsson hittade målet i den 11:e minuten via ett försvarsben efter att ha vänt bort Victor Pálsson. FFF fortsatte sedan ösa på och HIF var riktigt tillbakapressat. Calle Wede, Antons tvillingbror, sköt i straffområdet men Pär Hansson räddade. Gustaf Nilsson var sedan på nytt nära när han nästan lyckades klacka in bollen med ryggen mot mål.

Falkenberg var det klart bättre laget första trettio minuterna och precis som förra årets möte på Falkenbergs IP dominerade hemmalaget på fasta situationer och inläggsspel, åtminstone i början. Men efter en halvtimme vaknade HIF till liv och såg helt plötsligt ut som ett annat lag. Spelet fungerade, passningarna satt och målen kom. I den 33:e matchminuten fick HIF ett offensivt inkast. Simovic tog ner bollen i straffområdet, passade inåt till Bojanic som gjorde bort sin försvarare och stänkte upp bollen rätt upp i nättaket. Tre minuter senare stod Darijan helt själv på bortre stolpen vid en hörna. Det upptäckte Anton Wede som skickade iväg bollen till den kreative mittfältaren som bara hade att sätta dit huvudet. 2-1 och HIF hade vänt.

Robin Simovic hade sedan själv ett jätteläge att utöka ledningen innan halvtidsvilan när han snyggt framspelad av Jordan Larsson fick ett friläge. Hans lätta chipp lästes dock av hemmalagets Otto Martler.

I andra halvlek fortsatte HIF skapa chanser men det var Falkenberg som skulle komma att kvittera. Ett inlägg från vänster nådde Gustaf Nilssons huvud som ganska enkelt kunde nicka in 2-2, hans andra mål i matchen. Detta hände i den 54:e minuten.

Men detta var varken Gustaf Nilssons eller Falkenbergs kväll. Efter en ganska händelselös sistadel av matchen – där inte särskilt många chanser skapades – skulle HIF komma att avgöra. I den 90:e minuten startade HIF ett anfall där Darijan Bojanic, som gjorde en riktigt bra match, slog en fin djupledsboll till Smárason på högerkanten, som hoppat in strax därinnan. Ett inlägg och en snett-inåt-bakåt passning av Jordan senare så var bollen i mål genom en annan inhoppare, “Ema” Boateng.

Efter segern ligger HIF kvar på sjunde plats i tabellen med 27 poäng, sex poäng bakom AIK med en match mer spelad.

Falkenbergs FF – HIF 2-3 (1-2)
Mål: Gustaf Nilsson 11´, 54´, Darijan Bojanic 33´, 36´, Emmanuel Boateng 90´
Publik: 3 482
Domare: Michael Lerjéus, Skövde
Varningar: FFF: Christoffer Carlsson, Dan Keat HIF

Startelva: Pär Hansson – Andreas Landgren, Victor Pálsson, Frederik Helstrup, Jere Uronen – Anton Wede (ut 84), Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Lalawélé Atakora (ut 77) – Robin Simovic, Jordan Larsson (ut 90)

Inbytta: Emmanuel Boateng (77), Arnór Smárason (84), Carl Johansson (90)

Övrig trupp: Matt Pyzdrowski (mv), Alexander Achinioti-Jönsson, Mattias Lindström, Mohamed Ramadan

Spelarbetyg från gårdagens seger hittar ni här.