Matchreferat AIK-HIF

Henrik Larssons HIF åkte till Stockholm med förhoppningar om att kunna skrälla och ta poäng mot AIK. Trots oavgjort i halvtid så inkasserade man sin femte förlust för säsongen efter 1-3 vid full tid. Tyvärr fick man dessutom avsluta matchen med 10 man sedan lagkaptenen, Peter Larsson, synat det röda kortet i slutminuterna.

Peter Larsson fick syna det röda i slutminuterna

Efter segern mot Hammarby senast valde manager Larsson att fortsätta med sin 3-5-2 uppställning. Sonen Jordan fick dock bereda plats till förmån för Ema Boateng och på bänken var Astrit Ajdarevic och Darijan Bojanic placerade efter sina avstängningar senast.

AIK inledde piggast men HIF jobbade sig sakta in i matchen på Friends Arena inför årets sämsta “AIK siffra”. När laget var på väg in i matchen på allvar fick AIK straff efter att Robin Simovic dragit ner en hemmaspelare i straffområdet. Nabil Bahoui stegade fram och sköt in 1–0. En riktig kalldusch för helsingborgarna men revanschen lät inte vänta på sig.

I den 42:a minuten var det samme Simovic som utjämnade målskyttet när han tryckte in Emil Krafths  inlägg med huvudet. Det var den gänglige anfallarens sjätte mål för säsongen och det är utan tvekan Simovic som verkar har blommat ut mest under Henrik Larssons regi.

Robin Simovic gjorde åter HIFs mål

I pausvilan menar Henrik Larsson att man skall försöka vara lite mer aggressiva centralt på mittfältet för att förhindra att AIK hittar in i ytorna  Dessutom tvingades HIF till ett byte i paus. Jere Uronen gick ut med en befarad hjärnskakning och ersattes av Carl Johansson som imponerat i U21 spelet den senaste tiden.

Tyvärr fungerar inte HIFs taktik utan AIK trycker på rejält för ett ledningsmål och i den 68:e minuter small det ordentligt. Bahoui bröstade ner en crossboll på vänsterkanten, vek in banan och knorrade in bollen i krysset utanför straffområdet. Ett riktigt drömmål av 24-åringen som varit borta i de senaste matcherna pga skada.

Tio minuter efter Bahouis drömträff kom det definitiva avgörandet.Mohamed Bangura fick stå helt omarkerad vid ett inlägg och kunde sätta 3-1 med pannan.

Bojanic var nära en reducering på slutet

Bojanic tvingade visserligen AIK-målvakten till en enhandsräddning i slutskedet men närmre än så kom aldrig bortalaget. Som om detta inte var tillräckligt så åkte Peter Larsson på en frilägesutvisning i slutminuten sedan han dragit ner Fredrik Brustad efter en kontring.

För HIF var detta fjärde raka bortaförlusten och laget ligger nu nia i tabellen. Arbetsinsatsen från en del spelare kan ifrågasättas då det är uppenbart att några spelar mer för jaget än laget i dagsläget. Förhoppningsvis kan vi ta en snabb revansch, redan på onsdag, då laget beger sig till Behrns Arena och mötet med Örebro.

AIK-HIF  3-1 (1-1)

Mål: Bahoui (A) 37 min, 68 min, Simovic (H) 42 min, Bangura (A) 77 min

Publik: 12 512

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle

Gula kort: Saletros (A), Bahoui (A), Simovic (H)

Röda kort: P Larsson (H)

Startelva: Hansson – Krafth, Palsson, P Larsson, Uronen (Ut45), Helstrup – Landgren, Mårtensson (Ut71), Atakora (Ut65) – Boateng, Simovic

Inbytta: Johansson (45), Bojanic (65), Ajdarevic (71)