Man ur huse – Euroleaguekval på Olympia!

Imorgon torsdag är det avgörande matchen till Europa League. HIF ska vända ett 0-1 resultat från förra matchen för att kunna kvalificera sig till huvudturneringen och därtill gruppspel.

HIF höll jämna steg i det första mötet i Belgien och var nära att få med sig ett mål hem till Helsingborg. Men Standard Liège kunde trots allt vinna med 1-0 sedan Mohammed Tchite gjort matchens enda mål i den 60:e minuten. Då hade Pär Hansson räddat en tveksam dömd straff fem minuter innan första halvlekens slut.

***

Vid skrivande stund är det endast sålt ungefär 4.200 biljetter. Men naturligtvis kommer denna siffra fördubblas, för inte vill väl Helsingborgarna missa chansen att se europeisk toppfotboll på hemmaplan?

***

HIF har ett bra utgångsläge och går vidare oavsett resultat om man vinner med två måls marginal under ordinarie tid. Däremot går Standard Liége vidare på alla uddamålssegrar, undantaget 1-0 vilket innebär förlängning. Bortamålsregeln gäller även vid förlängning.

***

Har ni missat det tidigare, så rekommenderar jag er att läsa Robert Schullers reseberättelse från Liège.
(Klicka här)

***

HIF gjorde idag den sista träningen inför matchen. På träningen tvingades Joseph Baffo kliva av efter att ha fått känningar i ljumsken. Beslut om han kan medverka i matchen kommer tas imorgon.