Målrikt när U21-laget förlorade

Det blev 60-talet matcher för Daniel under sin tid I HIF Foto: Samone Falkman

Ja det blev en målrik tillställning när HIFs U21-lag åkte till Falkenberg. Slutsiffrorna skrevs till 4-3 i Falkenbergfavör när domaren blåste av matchen.

Nordmark rehab tränade idag Foto: Samone Falkman
Nordmark gjorde HIFs mål

“De vinner och vi  är jättedåliga, eller vi får inte alls till det. ” sa Erik Edman till mig direkt efter matchen. Även om man kanske inte ska vara så hård som att säga att det var jättedåligt så gjorde HIF ingen bra match. Det tog bara fem minuter innan HIF spräckte Falkenbergs nolla när Gustav Jarl tog sig fram fint på sin högerkant och slog in bollen på första stolpen där Daniel Nordmark dök upp och tryckte in 0-1.

Just då kändes det som att det skulle bli en tämligen enkel resa och det kändes som att HIFspelarna också tänkte så. För efter målet kändes det som att de blev lite bekväma och allt eftersom tiden gick tog Falkenberg över mer och mer. Det var vid ett av deras anfall som Calle Johansson drog ner en Falkenberg-spelare i straffområdet och straffen var tämligen odiskutabel även om det gula kortet som delades ut kändes lite väl hårt. Falkenberg förvaltade straffen väl till 1-1.

Efter kvitteringen tog Falkenberg över mer och mer och när Achinioti-Jönsson slog en rensning rakt till en Falkenbergsspelare så hjälpte det inte att Widlund försökte stoppa honom. Han kunde enkelt vandra in i straffområdet och lägga in 2-1 vid den närmsta stolpen.

Efter en halvtimmes spel tog Kinnander bollen och sprang fram längs vänsterkanten innan han vek in mot målet och sköt mot mål. Men på mållinjen dök en försvarare upp och slog undan bollen, men inte bättre än att Nordmark kunde trycka upp 2-2 i nättaket.

Calle Johansson hade en mindre lyckad dag.

Men försvaret hade ingen lyckad dag. Bara fem minuter efter kvitteringen drar Calle Johansson ner en motståndare strax utanför straffområdet och på den påföljande frisparken nickas bollen mot mål men Linde räddar den på mållinjen men på returen får en falkenbergsspelare enkelt slå bollen upp mot ribban. Linde är där och stöter ut den men linjemannen vinkar för att bollen är i mål., något som Linde inte alls var överens med honom om. Strax innan paus är det dags igen. Efter ett fint passningsspel genom HIF försvaret så kan Falkenberg göra 4-2 bakom en chanslös Linde.

I paus byter Getaschew av Boateng och Kronholm tar över Jarls plats. Jarl sparkade runt lite vattenflaskor innan han drog på sig rocken och satte sig på bänken.

HIF började den andra halvleken bättre än man avslutat den första. Redan 10 minuter in i halvleken stjäl Kinnander bollen av en försvarare och är nära att slå in reduceringen men målvakten styr ut den till en hörna som Achinioti-Jönsson är nära att nicka in. Bollen går i stolpen och rensas sedan undan på mållinjen. Men bollen går till HIF som spelar ut den till höger och den kommer upp mot kortlinjen innan den slås snett inåt bakåt till Daniel Nordmark som slår in reduceringen och sitt tredje mål för dagen till 4-3.

Jesper Lundborg gjorde ett bra inhopp.

Efter en timmes spel byts Kinnander ut och Jesper Lundborg kommer in. Han tillförde lite fart framåt när han kom in med friska ben. Han fick en bra chans att kvittera när han tio minuter efter att han kommit in får en boll som rinner mot Falkenbergs mål. Han tvekar lite och Falkenbergs målvakt hinner först till bollen. Hade han inte tvekat hade han mest troligt varit först på bollen. Han var även framme lite senare och skulle nog haft straff när han drev in bollen i straffområdet och blev klämd mellan två försvarare. Alla spelarna stannade upp som om de förväntade sig en avblåsning men domaren valde att fria.

Men det var inte en sån dag idag. Något som Erik Edman konstaterade efter matchen. “Vi är jättemissnöjda med vår prestation, vi gör massa saker som inte är bra och det känner killarna med. Det här var mils avstånd om du jämför med de tre första matcherna. Vi har ju en straffsituation där det känns tufft att han inte blåste när han blåste på den i första halvlek. Samtidigt ibland får man det man förtjänar liksom. Det var ingen bra prestation och då får man inte med sig de tveksamma domsluten heller. ”

Startelvan: Linde – Uronen (85), Johansson, Widlund, Achinioti-Jönsson – Boateng, Andersson, Ekval (80), Jarl (45) – Nordmark – Kinnander (60)

Avbytare: Larsson(85), Getaschew (45), Fioretos (80), Lundborg (60), Kronholm (45)