Lite hjälp på traven Andreas…

För några dagar sedan fick Andreas Granqvist frågan om han minns sin senaste match i HIF och vilka han spelade med. Försvarsgeneralen hade, av förklarliga skäl, uppenbara problem med minnet och därför tänkte vi reda ut det hela…

I januari 2007 valde HIF att låna ut Granen till engelska Wigan. Tanken var att övergången skulle bli permanent framåt sommaren och i Juni, samma år, skrev han på ett tvåårskontrakt med den dåvarande Premier League klubben. Tiden i England blev dock inte riktigt vad varken Granen eller klubben hoppades på utan han återvände, på lån, till HIF i Mars 2008. Det blev 11 matcher (1 mål) i den röda tröjan innan holländska Groningen klev in och köpte loss mittbacken permanent. Resten är ju historia och innebar ytterligare några år utomlands med spel i Italien (Genoa) och Ryssland (Krasnodar) innan han nu återvänt hem till Helsingborg.

Så var det då det där med den senaste matchen för HIF? 11 Maj 2008 och spelplatsen var Vångavallen i Trelleborg där Granen, inför drygt 3000 åskådare, lotsade sitt HIF till en komfortabel 1-3 seger. Bortalaget, med Peter Gerhardsson bakom spakarna, ställde upp enligt spelmodellen 5-2-3 och Granens medspelare gick knappast av för hackor. Vad sägs om följande startelva:

Daniel Andersson – Joel Ekstrand, Adama Tamboura, Erik Wahlstedt, Christoffer Andersson, Andreas Granqvist – Isaac Chansa, Marcus Lantz – Rene Makondele, Henrik Larsson och Razak Omotoyossoi

Redan i den fjärde minuten gav Henrik Larsson HIF ledningen men Trelleborg kvitterade bara två minuter senare. I paus var det ändå HIF ledning efter att Rene Makondele åter gett HIF ledningen i den 24:e minuten. Sen spelade det ingen roll att hemmalaget hade Erik Sundin på topp utan i den 72:a minuten satte Marcus Lantz spiken i kistan med sitt 1-3 mål. Noterbart är kanske även att en viss Rasmus Jönsson bytte av Makondele med knappt 10 minuter kvar av matchen. Segern innebar att HIF klamrade sig fast på en 5:e plats efter 11 spelade omgångar. Även om Granen lämnat så fortsatte HIF att hålla till i toppen och när serien var färdigspelad så hittade vi HIF på en fin fjärde plats – 10 poäng före MFF men likaså 10 poäng efter det årets svenska mästare Kalmar FF

Så var det med den saken…

PS Granens enda mål, den säsongen, kom på Starke Arvid Arena i Ljungskile. Framspelad av Makondele så gav mittbacken HIF ledningen med 0-1 i den 59:e minuten i en match som slutade med HIF-seger 0-2 DS