Krafth med 90 minuter i storseger

130922 Helsingborgs Emil Krafth under allsvenska matchen mellan Helsingborg och Syrianska den 14 september 2013 i Helsingborg Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115

Emil Krafth spelade i HIF mellan 2012 och 2015, och har via italienska Bologna samt franska Amiens till slut hamnat i engelska Newcastle United.

Det har varit en blandad säsong för Krafth, som fått en blandad mängd speltid och inte alltid imponerat, men även för Newcastle som stundtals varit hotade av nedflyttning. Under fredagskvällen mötte man topplaget Leicester City på bortaplan, och Emil Krafth startade som en av tre mittbackar i den fembackslinje som Steve Bruce (tränare i Newcastle) valt att ställa upp.

Efter en imponerande första halvlek stod det redan 2-0 till Newcastle, och med det i bagaget kunde man under andra halvlek sedan ställa upp med ett rent och skärt kontringsspel, vilket resulterade i två mål till. Leicester kunde trycka dit två bollar precis innan matchens slut men någon riktig forcering fick man aldrig till, så matchen kom att sluta hela 4-2 till Newcastle United. Krafth spelade 90 minuter och stod för en hyfsad insats, då han bland annat blockerade ett farligt skott under första halvlek.

Kvällens seger innebär att Newcastle klättrar till 13:e plats, med 39 poäng på 35 matcher. Det borde i praktiken innebära att man säkrat sitt Premier League-kontrakt även denna säsong.