Krafth inhoppare när Sverige föll mot Frankrike

201117 Emil Krafth of Sweden during the Nations League football match between France and Sweden on November 17, 2020 in Paris. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0053

Tre spelare med HIF-anknytning var i spel ikväll när det återigen vankades UEFA Nations League-spel.

Emil Krafth, Marcus Danielsson, Martin Olsson och Jordan Larsson är alla spelare med HIF-bakgrund, som ikväll var med i matchtruppen när Sveriges A-landslag mötte världsmästarna från Frankrike på bortaplan. Danielsson, som var i HIF mellan 2007 och 2008, spelade 90 minuter medan Emil Krafth fick hoppa in i den 67:e minuten då Mikael Lustig byttes ut. Matchen slutade 4-2 till Frankrike efter stort drama i slutet, då Frankrike kunde rulla in sitt fjärde mål på öppen kasse efter en bortslösad frispark där Robin Olsen gick upp. Förlusten innebär att Sverige, med endast tre poäng på sex matcher, slutar sist i sin grupp och därmed blir nedflyttade från den högsta nivån av Nations League.

Samtidigt som Sverige mötte Frankrike spelade HIF:s nuvarande mittfältare Brandur Hendriksson 90 minuter när hans Färöarna mötte Malta på bortaplan, även det i Nations League. Den matchen slutade 1-1 efter två mål i andra halvlek, och innebär att Färöarna slutar på första plats i sin grupp med hela 12 poäng på sex matcher. Därmed flyttas man upp, så nu väntar spel i League C för Hendriksson och hans lagkamrater i nästa upplaga av turneringen.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!