Jordan säkrade CL-kval för Spartak

Jordan Larsson fick än en gång förtroendet från start. Foto: Bjorn Wijk

Jordan Larsson fortsätter ösa in mål för Spartak Moskva. I dag avgjorde han mötet med Khimki i 89:e minuten och säkrade därmed en Champions League-kvalplats för klubben.

Spartak behövde en seger mot nian Khimki för att behålla trepoängsavståndet ner till rivalen Lokomotiv Moskva i kampen om en kvalplats till Champions League inför sista omgången.

Inledningsvis såg det tungt ut när Maxim Glusjenkov satte 1–0 för gästerna. Men samme Glusjenkov lyckades med konstycket att bli utvisad i samma sekvens som han gjorde mål och Moskva fick ett numerärt överläge.

1–1 kom på straff i 54:e minuten från Alexander Sobolev. Detta sedan den förre HIFaren blivit neddragen. I 89:e minuten hittade samma Sobolev fram till Larsson som tog emot och vände bort sin försvarare i samma sekvens och sköt 2–1.

Målet var Jordan Larssons 15:e för säsongen och med de ligger han trea i den ryska skytteligan.