Jordan Larsson målskytt i Europa League

Är Superettan verkligen rätt steg för Jordan Larsson? Foto: Samone Klinteberg

Efter ett succéår i Ryssland förra säsongen har den nuvarande säsongen varit betydligt tyngre för Jordan Larsson, som spelade i HIF:s a-lag mellan 2014 och 2017. Anfallaren har fått vänta på det första målet, men under onsdagskvällen kom det äntligen.

Larsson hade gått mållös i både liga- och europaspel fram till onsdagen, då hans Spartak Moskva tog emot Premier League-klubben Leicester City på hemmaplan i gruppspelet av Europa League. Matchen inleddes kanon för Spartak, som tog ledningen redan i den 11:e minuten. Strax innan halvtid var Jordan Larsson sedan framme och satte 2-0 på assist av Victor Moses. Ryska laget såg ut att gå mot halvtidsvilan med en bekväm 2-0-ledning, men på stopptid satte Leicesters zambiska anfallaren Patson Daka reduceringen och gav det engelska laget hopp.

Drygt en halvtimme in i andra halvleken stod det hela 4-2 till Leicester, och det var Patson Daka som gjorde alla fyra. Spartak Moskva hann reducera till 3-4 med ett fåtal minuter kvar, men det räckte inte. En besvikelse för Jordan och hans lag, även om det på ett mer positivt plan var förlösande för just Jordan att få göra sitt första mål för säsongen. Efter tre omgångar av gruppspelet ligger Spartak på en tillfällig tredje plats med tre poäng.

Nästa match är en ligamatch och spelas på söndag då man möter storlaget Zenit St. Petersburg på bortaplan. Det blir en viktig match för Spartak, som efter 11 omgångar ligger på en snöplig sjundeplats i serien.