Jonas Ohlander: “Vi ska ta revansch för förra veckan och börja i rätt ände”

Efter förlusten mot tabelljumbon har Ohlander samlat trupperna och laddat om batterierna,  idag väntar en svår bortamatch mot Råslätt.

Hur har veckan sett ut efter matchen mot Fässberg senast?

Det har varit en bra vecka! Vi pratade kort om matchen i måndags och var helt överens om att det inte var bra, men att vi inte kan gräva ner oss för det, vi har två matcher kvar och vi ska göra det bästa av dem.

Vad har ni tagit med er från den matchen?

Det finns alltid positiva saker att ta med sig och våra första 25 minuter i andra halvlek var bra! Vi skapade 5-6 klara lägen utan att göra mål. Även om helhetsintrycket från matchen var negativt, så väljer vi att fokusera på att ta revansch i nästa match utifrån vår prestation.

Närmast väntar en bortamatch mot Råslätt, vad minns du från vårmötet med dem?

Det var en konstig match där vi börjar väldigt bra och skapar flera läge första tio minuterna. I tolfte minuten tar de ledningen på en kontring och därefter ”maskar” de resten av matchen. Det har jag aldrig varit med om tidigare! Vi gör en spelmässigt bra match, men lyckades inte sätta ”pricken över i”.

Hur ser det ut med skade- och avstängningsläget för er del?

Vi har sju killar på skadelistan och även tre till som vi inte vet om de kan vara med förrän lördag morgon. Det innebär att vi är mellan 15-18 i truppen imorgon! Det som är kul är att Måns Ekvall är tillbaka efter skada!

Om du gissar matchens karaktär och utgång, hur kommer det se ut och sluta?

Ingen av lagen har ju något speciellt att spela för. Därför tror jag att det laget som är hetast vinner.  Vi ska ta revansch för förra veckan och börja i rätt ände med bra inställning, löpvilja och tuffhet! Gör vi det och därefter spelar den fotboll vi kan, så vinner vi!

*****

Truppen: Linde, Wahlgren , Micha, Freij, Widlund, Ekvall, Andersson, Getachew, Kronholm, Berisha, Kinnander, Jovcic, Dahl, Fioretos, Alhabduni.

Frågetecken: Möllestam, Agerström, Tönnerberg.