Inför HIF-MFF med Adil Kizil “Ett derby är alltid ett derby”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

HIF:s mardrömssäsong fortsätter. Slarv i försvaret samt ineffektivitet i anfallsspelet gav ännu en förlust då man i förra omgången förlorade med 3-2 borta mot Örebro. Endast fem omgångar återstår nu och allt är upplagt för en ypperst spännande/ångestfylld slutspurt. Ikväll är det dags för säsongens andra Skånederby, då nedflyttningsplacerade HIF tar emot guldjagande MFF. Vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför kvällens tuffa uppgift.

Ännu en tråkig förlust senast. Hur ser ni på er insats i den matchen?

Vi gjorde en väldigt dålig start på den matchen utan den aggressivitet och det spel som vi hade hoppats att vi skulle ha. Sedan kom vi in matchen och började göra rätt saker, och helt plötsligt gjorde vi mål. Därtill skapade vi också två-tre hundraprocentiga chanser utöver målet, vilket gav oss en tro på att det skulle gå att hämta upp underläget och göra någonting. Andra halvlek blev sedan ganska händelselös och tråkig. Efter deras straff, som vi upplevde som ganska billig, kunde vi sedan forcera in 3-2 men vi var aldrig riktigt nära en kvittering trots allt. Totalt sett en tung förlust i en match där vi hade hoppats på mycket mer.

Fokus verkar inte alltid finnas där över 90 minuter vilket har resulterat i flertalet misstag över säsongen. Hur ska ni se till att vara på tårna matcherna igenom?

Det är upp till var och en att man är påkopplad från första minuten. Varje match är otroligt viktig just nu, och det är inte alltid lätt att vända de underläge som vi försätter oss i. Vi behöver vara påkopplade från första början så vi förhoppningsvis kan ta ledningen istället, så vi slipper jobba i uppförsbacke hela tiden.

Vad gör ni för att bli mer effektiva i anfallsspelet?

Det handlar om att ta varje chans som en livsviktig chans och inte inbilla sig att det hela tiden kommer att komma ännu fler chanser. Man måste hela tiden ha känslan av att vilja avgöra och bli matchhjälte.

MFF går mot SM-guld och vann ganska enkelt i det förra Skånederbyt. Hur ska ni kunna skrälla mot dem ikväll?

Man kan säga att det är som vilken match som helst men ett derby är alltid ett derby. För oss är det därmed viktigt att vi verkligen taggar till inför matchen och ger hundra procent i allting, trots att det inte är någon publik där som kan hjälpa oss den extra biten.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!