I morgon invaderar delar av HIFs Allsvenska trupp metropolen Strövelstorp för den första matchen, på svensk mark, efter lägret på Mallorca.

HIF fortsätter att spela träningsmatcher direkt efter hemkomsten från träningslägret på Mallorca. I morgon möter man förra årets seriekonkurrent i Superettan IFK Värnamo på Strövelstorps IP. ”Skånes stolthet” har revansch att utkräva efter senaste mötet emellan de båda lagen, när Värnamo vann med 1-0 på sin hemmaarena i höstas efter ett sent mål av den f d HIF-spelaren Alexander Achinioti Jönsson. Man säger ju att släkten är värst. I år är det två divisioner emellan de båda lagen, eftersom HIF är i Allsvenskan, och IFK Värnamo spelar i division 1, då man föll ur Superettan efter kvalspel mot Assyriska från Södertälje. Detta trots att man gjorde en fantastisk spurt under hösten då man varit så gott som avsågade efter vårsäsongen.

I år tränas Värnamo av ingen mindre än den gamle landslagsmannen Jonas Thern, efter att förre HIF-tränaren Roar Hansen har knutit ihop säcken och flyttat hem till Ängelholms FF. Det känns spännande. Värnamo har ambitionen att studsa tillbaka till Superettan så snabbt det går. I årets division 1-serie får man bl a möta Eskilsminne IF och Landskrona BOIS. Man har haft stor omsättning i spelartruppen inför den här säsongen. De båda HIF-bekantingarna har lämnat klubben, Alexander Achinoti Jönsson har blivit proffs i Kanada, och Lumala Abdu är tillbaka i Kalmar FF. Vidare har den evige målskytten Pär Cederqvist lämnat, Helsingborgaren Jon Birkfelt har gått till IK Freij, Tobias Andersson till Östers IF, Rasmus Wiedesheim-Paul till Halmstad BK och Netinho till GAIS. Man har lånat in Alfred Ajdarevic från Örebro SK och värvat Filip Eriksson från Gnosjö. IFK Värnamo är ett svårspelat lag som absolut inte får underskattas men med rätt inställning bör HIF ta hem segern i den här matchen och fortsätta raden med förlustfria matcher under försäsongen.

HIF kommer till spel med följande trupp:

3. Fredrik Liverstam
4. Andreas Granqvist
5. Johan Persson
6. Andreas Landgren
7. Anders Randrup
8. Mamudu Moro
9. Rasmus Jönsson
10. Alexander Farnerud
11. Adam Eriksson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
20. Wanderson do Carmo
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
26. Kundai Benyu
36. Noel Mbo
40. Ian Pettersson (mv)
57. Markus Holgersson
69. David Boysen
99. Andri Bjarnason

Matchen spelas på Strövelstorps IP med start klockan 14.00. Inträdet ligger på 20 kronor och klubben låter hälsa att ”grillen är tänd under hela matchen”

Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN

Föregående inlägg Unibet – Den nya huvudsponsorn för Allsvenskan
Nästa inlägg AOH gratulerar Andreas ”Lange” Landgren…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: