HIFare i världen- Proffskollen

Ligorna ute i Europa tuffar på och det gör även våra före detta HIFare som tagit sig ut i världen. Som vanligt kollar vi hur det har gått för dem under föregående vecka. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi Alfred Finnbogason som gjorde en läcker assist i 2-2-matchen mot Hertha Berlin.

Alfred Finnbogasons Augsburg bröt sin fyra matcher långa förlustsvit när man spelade 1-1 mot Schalke, Alfred spelade 89 minuter. Sedan spelade man 2-2 mot Hertha Berlin som utmärktes av sin intensiva första halvlek. Först gjorde Augsburg 1-0 och sedan vände Hertha på steken och gjorde 1-1 och 1-2. Augsburg skulle kvittera i den 39:e minuten efter fint klapp klappspel mellan Alfred och Koo där den senare sköt in bollen i mål. Alfred spelade 61 minuter och noterades alltså för en assist.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 har uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Emil Krafth och hans Amiens skulle ha spelat ligamatch i lördags men denna blev inställd på grund av oroligheterna i Frankrike. Mötet med Lyon i Coupe de la Ligue blev dock av, ett möte som Amiens förlorade med 2-3 och där Emil fick sitta på bänken matchen igenom.

Alexander Kacaniklic är fortfarande fast i Nantes frysbox och därmed har Kacaniklic fortfarande spelat noll matcher under innevarande säsong. Nantes har likt Amiens inte spelat på grund av oroligheterna i landet. Precis som Amiens spelade de dock Coupe de la Ligue mot Stade Rennais, en match som de förlorade med 1-2.

Atiba Hutchinsons Besiktas följde upp uttåget ur Europa League med att spela 2-2 mot Trabzonzpor. Besiktas låg under med 1-2 ända fram till laget kvitterade i den 97:e minuten. Atiba spelade hela matchen på det defensiva mittfältet.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Konyaspor med 2-3, Loret spelade hela matchen. Sedan slog man ut Menemen Belediyespor i den turkiska cupen efter att ha vunnit returen med 4-1 och med tanke på att man vann borta med 1-2 så vann man med klara 6-2. I returmatchen satt Sadiku på bänken hela matchen. ”Abbe” rehabiliterar och förväntas vara tillbaka efter nyår.

May Mahlangu och hans Ludogorets må ha åkt ur Europa League-gruppspelet men laget tuffar på i ligan som man leder och vann med 2-0 mot FC Dunav 2010. May fanns inte med i truppen.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala vann cupmatchen mot Sabah med 1-0, ”Lala” satt på bänken matchen igenom.

Jere Uronen och hans Genk har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog man KV Oostende med 2-0 i ligan, Jere spelade hela matchen. Sedan åkte man ut ur cupen mot Union Saint-Gilloise. Matchen avgjordes på straffar efter att den slutat 2-2. Jere var inte med i truppen.

Edwin Gyimahs Bidvest slog Baroka med 2-1. Edwin, som har noterats för två inhopp under säsongen, fanns inte med i truppen i helgen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har inte spelat sedan den senaste proffskollen.

Alexander Gerndt och hans Lugano ställdes mot Palssons Zürich, Gerndt spelade hela matchen. Matchen slutade 0-0, det var tredje raka krysset för Lugano.

Victor Palsson och hans FC Zürich kryssade som sagt mot Gerndts Lugano. Victor satt på bänken matchen igenom.

Frederik Helstrups Arka Gdynia spelade 1-1 mot Górnik Zabrze, detta utan Helstrup då han är skadad. Förhoppningsvis är försvararen snart tillbaka då han faktiskt startat i laget samtliga seriematcher denna säsongen

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av Februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat klart säsongen efter att ha åkt ut slutspelet.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy har spelat klart för säsongen, laget missade slutspel