HIFare i världen – Proffskollen

Då var det återigen dags för att se hur våra gamla HIFare har presterat ute i världen. Då det är landslagsuppehåll, och många ligor har uppehåll, ger vi er även koll på hur det går i deras landslag. Denna veckans ”rödblå utlandsproffs” blev Alfred Finnbogason efter en fin landslagsprestation.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia är klara för slutspelet i MLS och det är klart att de där ställs mot NY Red Bulls. Dubbelmötet går av stapeln 21 och 28 oktober.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy är klara för slutspelet även om de. De ställs mot Minnesota United den 21 och den 28 oktober.

Alfred Finnbogason var uttagen i landslaget. I träningsmatchen mot Frankrike fick Alfred spela första halvlek och assisterade till Islands 1-0-mål. Island ledde med 2-0 men tappade till 2-2. Laget spelade även Uefa Nations League mot Schweiz och förlorade dessvärre med 1-2 men Islands mål gjorde av Alfred. Island kommer i och med förlusten att åka ur A-divisionen.

Jere Uronen var uttagen till Finlands trupp och spelade hela matcherna, båda matcherna. Först slog man Finland med 1-0 och sedan Grekland med 2-0. Detta innebär att Finland vann samtliga matcher i Nations League och avancerar till B-divisionen.

Victor Palsson var återigen uttagen i Hamréns isländska trupp. I 2-2-matchen mot Franrike byttes han in i den 71:a minuten. I förlustmatchen, 1-2, mot Schweiz förblev han på bänken matchen igen.

Rafael Porcellis EC Sao José slog Pelotas med 1-0.

Leandro Castan och hans Vasco da Gama slog Cruzeiro med 2-0. Castan startade, drog på sig ett gult kort och blev sedan utbytt i den 75:e minuten.