HIFare i världen- Proffskollen

Ännu en vecka har gått och det är dags för att kolla in hur det har gått för våra före detta HIFare. Till veckans rödblå utlandsproffs utser vi Atiba Hutchinson som gjorde mål för sitt Besiktas.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg tog en fin seger när man besegrade ligaledaren Dortmund med 2-1. Detta utan islänningen som är skadad. Detta var en viktig seger för Augsburg och kan kanske ge en skjuts inför den fortsätta säsongen.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 slog Nürnberg med 2-1 på bortaplan. Alex startade och spelade 85 minuter. Det var hans ersättare Zirkzee som gjorde 2-1-målet.

Emil Krafth gjorde 90 minuter när Amiens spelade 2-2 mot Reims. Dock lär det vara en poäng med lite bitter eftersmak då man ledde med 2-0 men alltså tappade denna ledning.

Atiba Hutchinson och Besiktas spelade 2-2 mot Kayserispor och Atiba gjorde 1-0-målet för Besiktas och spelade 80 minuter innan han blev utbytt.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Akhisar med 1-2 i cupen och åkte ut med sammanlagt 2-5. ”Abbe” startade och spelade 74 minuter innan han blev utbytt mot Loret. Sedan spelade man 2-2 mot Trabzonspor, första poängen i ligan efter sex raka förluster. Loret spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort medan ”Abbe” började på bänken och fick hoppa in i den 81:a minuten.

May Mahlangu och hans Ludogorets besegrade Botev Vratsa med 2-0, detta utan May i truppen.

Lalawele Atakora startade och spelade 79 minuter när han och hans FK Gabala spelade 1-1 mot Zira.

Sabail FK i Azerbadjzan där Oke Akpoveta nu spelar fick 0-0 mot Sumqayit. Oke fanns dock inte med i truppen.

Jere Uronen och hans Genk har gått lite trögt på slutet då man först åkt ut Europa League mot Slavia Prag och sedan förlorat en och kryssat två i ligan. Det var det andra av dessa två kryss tillkom sedan senaste proffskollen. Det blev 1-1 mot Sporting Charleroi. Jere startade och spelade 89 minuter.

Edwin Gyimahs Bidvest spelade förlorade med 2-3 mot Suprise och Rusikes Cape Town. Edwin fanns inte med i truppen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Mamelodi Sundowns med 2-3, Suprise satt hela matchen på bänken och Matt fanns inte med i truppen. Sedan slog man, som ovan nämnt, Bidvest med 3-2 och det var en match som gick i HIF-tecken. Suprise spelade hela matchen och gjorde det viktiga 2-2 målet. Chris David som nyligen provspelat för vårt kära lag gjorde debut och Kermit Erasmus som ofta ryktats till HIF gjorde 1-2 målet. Matt fanns inte med i truppen.

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge. Säsongen drar igång i april.

Alexander Gerndt och hans Lugano har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Thun med 2-3 i schweiziska cupen, Gerndt spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Sedan slog man Zürich med 1-0 i ligan och Alexander var den som gjorde målet. Han spelade dessutom hela matchen.

Victor Palsson och hans Darmstadt förlorade mot Arminia Bielefeld med 0-1. Victor spelade hela matchen.

Joseph Baffo och hans Duisburg slog Magdeburg med 1-0 och tog sig upp på negativ kvalplats. Baffo fanns inte med i truppen.

Frederik Helstrups Arka Gdynia förlorade för fjärde matchen i rad när siffrorna skrevs till 0-1 mot Lech Poznan. Frederik fanns inte med i truppen.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt tog andra raka segern när man slog Austria Lustenau med 1-0. Roman spenderade hela matchen på bänken.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia drog igång MLS-säsongen i helgen. Dessvärre blev det förlust mot Toronto med 1-3. ”Ale” spelade hela matchen medan David började på bänken och fick hoppa in i den 74:e minuten.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy startade även de säsongen i helgen och man vann med 2-1 mot Chicago. Jörgen spelade hela matchen som vänsterback och Ema fick hoppa in i den 20:e minuten när han bytte av den skadade Alessandrini.

Anderas Linde och hans Molde har spelat två matcher på försäsongen. Först spelade man 1-1 mot Lokomotiv Moskva och sedan förlorade man mot Ventspils.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond förlorade försäsongsmatchen mot Riga med 0-2.

Leandro Castans Vasco Da Gama vann med 2-0 mot Boavista i distriktsmästerskapet Carioca 1. Castan spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors förlorade med 0-3 i träningsmatchen mot Shakhtyor.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik vann med 4-2 mot IBV i Ligacupen.

Arnor Smarason och hans Lilleström har träningsspelat sedan senaste proffskollen och vi vet nog alla mot vilket lag, HIF. Lilleström fick se dig besegrade med 1-2.