HIFare i världen- Proffskoll

© Bildbyrån - 28648

Då var det återigen dags för vår veckorapport över vad våra före detta HIFare har presterat ute i världen.  Denna veckas rödblå utlandsproffs är Andreas Linde som fortsätter vara en stabil sista utpost i ett Molde som leder ligan efter sex matcher.

AZERBADJZAN

Sabail FK, där Oke Akpoveta spelar, tog sin andra raka seger när man besegrde Qabala med 2-1. Oke startade, spelade 86 minuter och drog på sig ett gult kort.

I Gabala hittar vi Lalawele Atakora och som förlorade den senaste matchen mot Qarabag med 2-1. Lala började på bänken, hoppade in i den 62 minuten och hann dra på sig ett gult kort.

BELGIEN

Jere Uronen och hans Genk tog sin fjärde raka seger i Jupiler Pro League Play Off. Denna gången var det Gent som slogs tillbaka med 1-0 och Genk behåller därmed serieledningen. Uronen spelade, som vanligt, hela matchen från sin vänsterbacksplats. Man leder med sex poäng.

BRASILIEN

Leandro Castans Vasco Da Gama har dragit igång i den brasilianska ligan. Laget har hunnit spela två matcher som båda dessvärre slutat med förlust. Först förlorade man med 4-1 mot Athletico Paranaense och sedan förlorade man med 2-1 mot Atlético Mineiro, båda matcherna saknades Castan i truppen.

ESTLAND

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond spelade 2-2 mot Tulevik och Tarmo spelade hela matchen. Laget ligger efter åtta matcher trea i ligan.

FINLAND

Hannu Patronen spelar numera i IFK Helsinki och man slog Honka med 2-0. Hannu spelade hela matchen.

FRANKRIKE

Emil Krafth och hans Amiens kryssade mot Strasbourg, 0-0, och Emil spelade som vanligt hela matchen. Det var lagets femte kryss på de sex senaste matcherna.

ISLAND

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik inledde ligan på bästa sett genom att slå IBV med 3-0, Olafur startade och spelade 77 minuter av matchen. Man har även slagit ut Grótta i cupen med 2-1 och i denna match fick Olafur börja på bänken men hoppade in i den 72:a minuten.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Säsongen kickades igång i helgen när man spelade 1-1 mot York9. Alex startade och spelade 77 minuter av matchen.

May Mahlangu från tiden i Helsingborg Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

KAZAKSTAN

May Mahlangu, som är utlånad till Ordabasy, har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först 0-0 Kairat, May spelade hela matchen, och sedan 1-1 mot Tobol, May spelade även här hela matchen.

NORGE

Matthew Rusike spelar numera i Stabaek. Laget har spelat två matcher sedan senaste proffskollen och tagit två segrar. Först slog man Bodö/Glimt med 2-0, detta utan Matt i truppen, och sedan slog man ut Henning ur cupen med 3-1 och här har det vart svårt för undertecknad att få fram mer information än resultatet.

Molde, med Andreas Linde i målet, fortsätter gå fint. Man besegrade Rosenborg med 3-0, Andreas vaktade så klart målet. Man har tagit 13 poäng på de sex första matcherna och toppar ligan. Sedan gjorde man Stabaek sällskap och gick vidare i cupen efter 5-0 mot Eide.

I Lilleström, hittar vi Arnor Smarason. Islänningen verkar få vänta på årets seriedebut då han fortfarande inte fått någon speltid efter problem med ett överbelastat knä. Laget besegrade besegrade Haugsund med 1-0 och sedan besegrade man Gjelleråsen med 3-1 i cupen.

POLEN

Frederik Helstrups Arka Gdynia besegrade Korona Kielce med 2-0. Helstrup spelade hela matchen på sin mittbacksplats.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt och hans Lugano spelade 2-2 mot Young Boys, Gerndt spelade hela matchen.

SYDAFRIKA

Edwin Gyimahs Bidvest 1-1 mot SuperSport United. Mittfältaren står dock fortsatt utanför truppen och totalt har det bara blivit tre framträdande, för Gyimah, den här säsongen. Det mesta tyder nog på att den förre HIFaren gjort sitt i klubben.

Suprise Ralani som spelar i Cape Town City FC har inte spelat sedan senaste proffskollen.

TURKIET

Atiba Hutchinson och hans Besiktas tog den sjätte raka segern när man besegrade Ankargücü med 4-1. Atiba spelade hela matchen.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa förlorade mot Yeni Malatyaspor med 2-1. Loret spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 16:e minuten med “Abbe” startade och spelade 77 minuter.

TYSKLAND

Alfred Finnbogason har opererat vaden som har spökat för anfallaren och därmed är han borta resten av säsongen. Hans Augsburg har inte spelat sedan senaste proffskollen.

Vi håller oss kvar i Tyskland men tar steget ner till andradivisionen där vi hittar Victor Palsson och hans Darmstadt. Laget besegrade Köln med 2-1, Victor spelade hela matchen.

I andradivisionen håller även Joseph Baffo till, i MSV Duisburg rättare sagt. Den skadeförföljda spelaren drog nyligen korsbandet och kommer vara borta ett bra tag framåt. Hans Duisburg spelade 2-2 mot Arminia Bielefeld och ligger fortsatt sist. Det ser mörkt ut för klubben gällande en fortsättning i Zweite.

Bayerns U19 förlorade mot Karlsruher med 1-0. Alex Timossi Andersson startade matchen och spelade 76 minuter.

Efter en positiv inledning på säsongen så har den förre HIFaren David Accam åter förpassats till bänken

USA

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia Union har spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först spelade man 1-1 mot Vancouver, Ale startade, drog på sig ett gult kort och spelade hela matchen medan David startade och blev utbytt i den 75:e minuten. Sedan besegrade man Cincinnati med 2-0, Ale spelade hela matchen medan David började på bänken och hoppade in i den 74:e minuten.

I Galaxy spelar Ema Boateng och Jörgen Skjelvik. Laget besegrade Real Salt Lake med 2-1 och båda fick börja matchen på bänken, Ema kom in i den 73:e minuten medan Jörgen blev kvar på bänken matchen ut.

VIETNAM

Monday Samuel har, något oväntat, hamnat i vietnamesiska Thanh Hoa. Laget spelade 3-3 mot Hoang Anh Gia Lai och Monday började på bänken men hoppade in i den 77:e minuten. Laget ligger på den sista 14:e platsen i ligan med fyra poäng på sju matcher.