HIFare i världen

Loret Sadiku är en av många HIFare som även spelat för Värnamo Foto: Bjarki Tordarsson

Då var det dags att se hur det går för några av våra gamla HIFare i deras nuvarande lag. Nedan följer en kortare summering av insatserna under helgen.

Rasmus Jönsson satt på bänken matchen igenom när hans Odense slog Sönderjyske med 3-1.

Markus Holgersson fanns inte med i truppen när hans Lorca, i förrgår, vann mot Granada med 3-2- Lorca. Trots vinsten ligger Lorca fortsatt dåligt till i tabellen, näst sist.

Edwin Gyimahs Bidvest spelade inte match i helgen

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC förlorade i sydafrikanska cupen mot Mamelodi Sundowns med 1-2. Suprise kan dock trösta sig med att han blev utsedd till ”man of the match”.

Abdul Khalili spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort när hans Genclerbirligi föll med klara 4-1 mot Yeni Malatyaspor. ”Abbe” spelade som offensiv mittfältare.

Loret Sadikus Kasimpasa vann med 0-2 mot Göztepe och Loret spelade hela matchen som defensiv mittfältare.

Olafur Skulason fick från sin bänkplats se sitt Karabükspor förlora med 1-0 mot Sivasspor. Det går fortsatt tungt för islänningens lag som ligger sist med 13 poäng upp till närmsta lag och 15 poäng upp till säker mark.

Atiba Hutchinson spelade hela matchen i vinsten mot Alanyaspor. Besiktas ligger för närvarande på en tredjeplats vilket innebär kval till Europa League.

Lalawele Atakora startade för sitt Adana Demirspor och spelade 75 minuter i förlustmatchen mot Gazishehir Gaziantep F.K.

May Mahlangu spelade hela matchen som sittande mittfältare för sitt Dinamo Bukarest. Dock förlorade laget derbyt mot Juventus Bukarest 1-2.

Alexander Kacaniklic fanns inte med i truppen när hans Nantes förlorade mot St. Etienne med 0-3.

Ema Boateng spelade hela matchen när hans LA Galaxy vann Los Angeles-derbyt med 4-3. ”Ema” assisterade till LA Galaxys 2-3 mål. Det har nog inte undgått någon att den gamle HIFaren har blivit lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic som gjorde två stycken mål i matchen.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia förlorade med 3-0 mot Colorado Rapids. De båda spelade hela matchen.

Emil Krafth fanns inte med i truppen på grund av skada när hans Bologna kryssade, 1-1, mot Roma.

McDonald Mariga fanns inte med i truppen när hans Real Oviedo förlorade mot AD Alcorcón med 0-1.

Jere Uronen och hans Genk förlorade mot Club Brugge med 1-0. Målet kom på straff i 93:e minuten. Jere spelade hela matchen.

Alexander Gerndt spelade 76 minuter när hans Lugano förlorade mot Lausanne-Sport med 1-2.

Victor Palsson fortsätter starta och spela hela matcher i sitt Zürich. Han spelade hela matchen mot Sion som slutade 1-1.

Alfred Finnbogason är fortsatt skadad och startade inte i matchen mot Leverkusen som slutade 0-0.

Fredrik Helstrup startade men blev utbytt efter 65 minuter, då skadade sig, i vinstmatchen mot Legia Warzawa. Arka Gdynia vann med 1-0. Det återstår att se hur allvarlig skadan är för vår före detta dansk.

Tomer Chencinski var tillbaka på bänken när hans Shamrock vann mot Sligo Rovers med 1-0.

Joseph Baffo är fortsatt skadad och spelade inte när hans Eintracht Braunschweig förlorade mot Bochum med 2-0-

Andreas Linde vaktade som vanligt målet när hans Molde slog Tromsö med 2-1. Molde leder den norska ligan efter att ha inlett säsongen med 3 raka segrar.

Rafael Porcellis och hans EC Sao José spelade 1-1 mot Brazil de Pelotas. Porcellis blev inbytt i den 66:e minuten.

Tarmo Neemolo hoppade in för sitt Paide Linnameeskond i den 81:a minuten i 1-4 förlustmatchen mot Nomme Kalju FC. Paide Linnameeskond ligger för närvarande näst sist i estländska ligan efter att laget tagit 2 poäng på säsongens inledande fem matcher.