HIFare i världen

Mariga var en viktig kugge på mittfältet under sina år i HIF

Då var det dags att se hur det går för några av våra gamla HIFare i deras nuvarande lag. Nedan följer en kortare summering av insatserna under helgen.

Rasmus Jönsson startade för sitt Odense och spelade 61 minuter på högerkanten i förlustmatchen mot Århus. Rasmus fick en 2:a i betyg.

Markus Holgersson satt på bänken matchen igenom när hans Lorca förlorade mot Real Zaragoza med 3-1.

Edwin Gyimahs Bidvest spelar afrikanska Champions League och spelade inte i ligaspel i helgen. Laget förlorade den första av två matcher mot Primeiro de Agosto från Angola med 1-0 i onsdags.

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC har inte spelat match i helgen utan har cupmöte mot Orlando Pirates på onsdag.

Abdul Khalili hoppade in för sitt Genclerbirligi i den 59:e minuten i förlustmatchen mot Besiktas medan Sadiku spelade hela matchen, och drog på sig ett gult kort, när hans Kasimpasa spelade 2-2 mot Sivasspor.

Olafur Skulason var högst delaktig när hans Karabükspor förlorade mot Kayserispor med 2-3. Olafur gjorde ett mål och drog på sig ett gult kort efter att ha orsakat en straff.

Atiba Hutchinson spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort när hans Besiktas slog Khalilis Genclerbirligi.

Lalawele Atakora spelade 92 minuter när hans Adana Demirspor vann med 2-0 mot Giresunspor. ”Lala” spelade matchen som defensiv mittfältare något som man inte kan säga man är van att se.

May Mahlangu spelade hela matchen för sitt Dinamo Bukarest i förlustmatchen mot Universitatea Craiova i den rumänska cupen i tisdags. Dinamo förlorade och får ta nya tag ikväll när laget möter Gaz Metan Medias i ligan.

Alexander Kacaniklic satt på bänken matchen igenom när hans Nantes vann med 1-0 mot Troyes.

Ema Boateng fortsätter att göra det bra för sitt LA Galaxy och noterades för assist i matchen mot New York City FC. Dessvärre förlorade Galaxy matchen med 2-1.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia spelade inte match denna helg. Nästa match är mot Columbus Crew den 17e mars.

Emil Krafth fick hoppa in i den 60:e minuten i Bolognas förlustmatch mot Atalanta.

McDonald Mariga blev kvar på bänken matchen igenom när hans Real Oviedo förlorade mot CD Tenerife med 3-1 i fredags.

Jere Uronen spelade hela matchen när hans Genk förlorade med 1-2 mot K.A.A Gent.

Alexander Gerndt spelade 46 minuter för sitt Lugano i förlustmatchen mot Zürich med 3-0. Lugano låg under i halvlek med 3-0 vilket ledde till dubbelbyte i paus där Gerndt alltså var en av de som fick kliva av. Victor Palsson spelade hela matchen som central mittfältare för Zürich.

Alfred Finnbogason är fortsatt skadad och startade inte i matchen mot Hannover som Augsburg vann med 3-1.

Fredrik Helstrups Arkia Gdynia spelar match ikväll mot Termalica Bruk-Bet Nieciecza.

Tomer Chencinski satt på bänken när hans Shamrock vann med 6-1 mot Bray Wanderers i fredags.

Joseph Baffo är fortsatt skadad och spelade inte när hans Eintracht Braunschweig spelade 0-0 mot St. Pauli.