HIFare i världen

I vanlig ordning var det dags att se hur det har gått för våra före detta HIFare ute i Europa, och övriga världen, den senaste veckan

Alex Timossi Andersson har spelade de första 45 minuterna när Bayern Münchens U-19-lag slog Nürnbergs dito. Alex han även dra på sig ett gult kort.

Arnor Smarason var tungan på vågen för sitt Lilleström när han i den 79:e minuten satte en straff vilket blev matchens enda mål. Lilleström vann således matchen med 1-0 och tog viktiga poäng i den norska ligans bottenstrid. Laget har nu en poäng upp till IK Start på kvalplatsen och en poäng upp till säker mark. Ikväll väntar cupkvartsfinal mot Bryne FK. Arnor har nu gjort fyra mål sedan han kom till klubben.

Edwin Gyimahs Bidvest förlorade mot polokwane City FC med 0-1. Edwin fanns inte med i truppen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC har inte spelat någon match sedan senaste proffskollen men imorgon möter de Supersport United FC i MTN 8-finalen vilket är en turnering där de åtta bäst placerade lagen från förra säsongen möter varandra.

Loret Sadikus och Abdul Khalili Kasimpasa förlorade mot Alanyaspor med 1-2. Efter den fina säsongsstarten med fyra raka segrar har laget nu förlorat sina två senaste matcher. Mot Alanyaspor spelade Loret hela matchen och drog på sig ett gult kort medan ”Abbe” inte fanns med i truppen, troligtvis på grund av skadan som följt honom i inledningen av denna säsong.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik spelade 1-1 mot KR Reykjavik. Laget ligger nu på säkrare mark i ligan med fyra poäng ner till nedflyttning. ”Skula” spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Atiba Hutchinsons Besiktas vann Europa League-matchen mot Sarpsborg med 3-1, detta dock utan Atiba som inte är registerad för Europa-truppen. Däremot spelade Atiba hela 1-1-matchen mot Fenerbache.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala förlorade med 1-4 mot Qarabag FK. ”Lala” satt hela matchen på bänken.

May Mahlangu och Ludogorets har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen och båda resulterade i vinst. Först slog man Botev Plovdiv med 3-2 på bortaplan. I denna match fick May hoppa in i pausen och gjorde mål. Sedan slog man ut PFC Nesebar ur den bulgariska cupen med 3-1 på bortaplan. May startade och spelade hela matchen.

Alexander Kacaniklics som ser ut att hamnat långt ner i frysboxen hos Nantes var återigen utanför truppen när laget under den senaste veckan spelade två matcher, först mot Lille och sedan mot Nice. Båda matcherna slutade med 1-2-förluster för Nantes.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy vann mot Seattle Sounders med 3-0. Jörgen fanns inte med i truppen medan Ema startade, gjorde mål och blev utbytt i den 72:a minuten.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat två matcher sedan den förra proffskollen. Man besegrade Sporting Kansas City med 1-0 på bortplan efter mål i den 94:e minuten. ”Ale” spelade hela matchen medan David förblev på bänken matchen igenom. Sedan förlorade man imorse (svensk tid) US Open Cup-finalen mot Houston med 0-3. Bedoya spelade hela matchen medan Accam kom in i den 78:e minuten.

Amiens med Emil Krafth i laget har spelat två matcher sedan vi sist kollade till våra utlandsproffs. I lördags förlorade man mot Strasbourg med 1-3 men Emil kan vara stolt över sin prestation i matchen då han gjorde Amiens mål. Sedan mötte laget Rennes igår och då vann Amiens med 2-1.

McDonald Mariga har lämnat Real Oviedo men ännu inte gjort klart med ny klubb. Enligt italiensk media så förs det en diskussion om en återkomst till Italien för 31-åringen. Det är Serie C-klubben Cueno som vill förstärka med den förre HIFaren. Då Mariga varit klubblös har han möjlighet att finna en ny klubb.

Jere Uronens Genk har vart i farten sedan senaste proffskollen med hela tre matcher. Först slog man Malmö FF med 2-0 i Europa League. Innan matchen sade Jere ”En gång HIF, alltid HIF. Jag hoppas göra många HIFare glada idag”. Jere spelade hela matchen. Sedan slog man Cercle Brugge med 5-2 på bortaplan och Jere spelade hela matchen. Under gårdagen slog man ut Lommel SK ur den belgiska cupen efter att matchen slutat 4-0.

Lugano har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Alexander Gerndt startade, spelade hela matchen, drog på sig ett gult kort och gjorde 2-2-målet i den 93:e minuten när laget spelade just 2-2 mot St Gallen. Igår förlorade dessvärre laget med 1-2 mot Neuchatel Xamax FCS. Gerndt gjorde även i denna match Luganos mål. Detta var Gerndts två första mål denna säsong.

Victor Palsson, som är kapten, i Zürich slog AEK Larnaca med 1-0 i Europa League. Victor spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Sedan slog man FC Luzern i ligan med 1-0. Victor spelade hela denna match också.

Alfred Finnbogason, som är knäskadad, fanns inte med när hans Augsburg först förlorade mot Werder Bremen 2-3 och sedan i förrgår gjorde en imponerade insats och spelade 1-1 mot Bayern München.

Arka Gdnya med Fredrik Helstrup i elvan vann mot Lech Poznan med 1-0 och vann sedan i den polska cupen med 3-0 mot Mks Slask Swietochlowice. Här stod Helstrup utanför truppen, troligtvis för att vilas.

Tomer Chencinski lämnade pga för tuff konkurrens Shamrock Rovers i somras. Vår förre målvakt har ännu inte hittat någon ny klubb

Joseph Baffo och hans förra klubb, Eintracht Braunschweig, åkte ur Zweite Bundesliga. Försvararen lämnade och har sedan dess bla tränat med IFK Göteborg och stoppats från att provträna med Hamburg. De sistnämnda ansåg att Baffo inte var redo för ett provspel efter sin korsbandsskada. Han har under den senare tiden tränat med Värnamo.

Moldes kasse vaktades som vanligt av Andreas Linde när laget slog Strömgodset med 1-2. Laget ligger nu trea vilket innebär kval till Europa League.

Rafael Porcellis EC Sao José har inte spelat sedan sist vi kollade till honom. Nästa match spelas på söndag mot Farroupilha.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond har även de spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först förlorade man mot Trans Narva med 2-5. Tarmo startade, gjorde mål och blev utbytt i den 83:e minuten. Sedan gick man vidare i cupen efter seger mot Tallinna Jk Legion med 2-1. Tarmo satt hela matchen på bänken.

Vår gamle finske mittback Hannu Patronen spelar numer i HJK Helsingfors som spelat två som har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog man Rovaniemi Pallosecura med 3-0. Hannu spelade hela matchen som högerback och drog på sig ett gult kort. I vinstmatchen mot Tampereen Iives spelade Hannu också högerback. Vinsten mot Tampereen innebar att laget är finska mästare med en månad kvar av säsongen.

Robin Simovics Omiya Ardija bortaslog Kamatamare med 2-0 i helgen och ligger på en 5:e plats i J.League 2. Anfallaren, som noterats för sex mål hittills, har dock varit utanför truppen i lagets tre senaste matcher. Simovic sitter på ett utgående kontrakt vilket kan vara en av anledningarna.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt spelade först 1-1 mot Sk Austria Klagenfurt. Roman började matchen på bänken men fick hoppa in i den 78:e minuten och bara tre minuter senare gjorde han 1-1-målet. Laget gick också vidare cupen efter att efter förlängning vunnit med 4-3 mot Deutschlandsberger SC. Det var en stökig match med tre röda kort, två för DSC och ett för Wiener Neustadt.

Leandro Castan spelade hela matchen för sitt Vasco Da Gama när de vann med 2-1 mot Bahia.