HIFare i världen

Landslagsuppehållet är över och då var det återigen dags att se hur det har gått för våra före detta HIFare i deras nuvarande klubbar under den senaste veckan.

Vi börjar med Arnor Smarason som spelade 81 minuter och drog på sig ett gult kort när hans Lilleström förlorade med 0-3 mot IK Start. Lilleström ligger just nu på nedflyttningsplats, näst sist, i norska ligan med 19 poäng. Upp till säker mark är det dock bara en poäng.

Edwin Gyimahs Bidvest spelade 0-0 mot Maritzburg United FC. Edwin är tillbaka från sin skada och satt hela matchen på bänken.

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC förlorade i helgen mot Kaizer Chiefs med 1-4 och kryssade gårdagen mot Orlando Pirates, som slutade 2-2. I matchen mot Kaizer gjorde Rusike lagets ändå mål och spelade hela matchen. Surprise startade och spelade 62 minuter. Mot Orlando fanns Surprise inte med i truppen med Rusike startade och spelade 60 minuter.

Loret Sadikus och Abdul Khalili Kasimpasa förlorade toppmötet mot Galatasaray med 1-4. Loret spelade hela matchen med ”Abbe” är fortsatt skadad och var utanför truppen. Under morgondagen kommer en matigare läsning om våra två Turkietproffs.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik mötte igår Breidablik Kopavogur, en match som slutade med förlust, 0-3. Olafur spelade hela matchen.

Atiba Hutchinsons Besiktas vann mot Yeni Malatysapor med 2-1. Atiba satt på bänken matchen igenom. Ikväll väntar EL-möte mot Sarpsborg där vi inte kommer få se Atiba då han inte är registrerad i EL-truppen.

FK Gabala med Lalawele Atakora i laget förlorade mot Sabah med 0-1. ”Lala” startade men blev utbytt i halvtid. Gabala ligger fyra i den azerbajdzjanska ligan med fyra poäng på lika många matcher.

May Mahlangu som numera spelar i Ludogorets och laget vann mot FC Vereya med 2-1, May fanns inte med i truppen. Ikväll möter Ludogorets tyska Leverkusen i Europa League.

Alexander Kacaniklics som ser ut att hamnat långt ner i frysboxen hos Nantes var återigen utanför truppen när laget spelade 0-0 mot Stade Reims.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy förlorade mot Toronto med 3-5. Jörgen startade matchen och spelade första halvlek då han blev utbytt, han hann dra på sig ett gult kort. Ema kom in i den 78:e minuten och drog även han på sig ett gult kort. Galaxy har det tufft nu och har inte vunnit sedan den 30:e juli.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat två matcher sedan den förra proffskollen. Först förlorade mot Montreal Impact med 1-4 i söndags. ”Ale” spelade hela matchen medan David fick hoppa in i den 80:e minuten. Imorse (svensk tid) spelade man mot Seattle och vann med 1-0 efter mål i matchens 94:e minut. Bedoya spelade hela matchen medan Accam blev kvar på bänken matchen igenom.

Emil Krafth och hans Amiens förlorade med 2-3 mor Lille i helgen. Emil spelade hela matchen som högerback. Amiens ligger efter fem matcher på kvalplats neråt men säsongen är ännu bara i sin linda och mycket kan hända.

McDonald Mariga har lämnat Real Oviedo men ännu inte gjort klart med ny klubb. Enligt italiensk media så förs det en diskussion om en återkomst till Italien för 31-åringen. Det är Serie C-klubben Cueno som vill förstärka med den förre HIFaren. Då Mariga varit klubblös har han möjlighet att finna en ny klubb.

Jere Uronens Genk slog Anderlect med 1-0, detta utan Jere dock som lider efter sviterna av en hjärnskakning. Jeres Genk tar ikväll emot Malmö FF i Europa League och vi får se om han är tillbaka till denna match. Jere som spelade fyra säsonger i HIF innan han skrev på för Genk i slutet av 2015 dras som sagt med en hjärnskakning som han drog på sig i landskampen mot Ungern under landslagsuppehållet. – Jag hade några hjärnskakningar i HIF också. Den här är inte lika allvarlig men man måste ändå vara försiktig när det handlar om huvudet, säger Uronen i en intervju.

Alexander Gerndt och hans har sedan senaste proffskollen spelat en match i den schweiziska cupen mot FC Azzuri 90 LS. Laget vann med 1-0 och Alexander spelade hela matchen.

Victor Palsson och hans Zürich gick även de vidare i cupen när de slog FC Breitenrain med 4-2. Victor spelade hela matchen. Ikväll möter laget AEK Larnaca FC i Europa Leagues- gruppspel.

Alfred Finnbogason, som är knäskadad, fanns inte med när hans Augsburg förlorade mot Mainz med 1-2. Augsburg har inlett säsongen med fyra poäng på tre matcher.

Arka Gdnya med Fredrik Helstrup i elvan förlorade mot Piast Gliwice med 0-1.

Tomer Chencinski lämnade pga för tuff konkurrens Shamrock Rovers i somras. Vår förre målvakt har ännu inte hittat någon ny klubb

Joseph Baffo och hans förra klubb, Eintracht Braunschweig, åkte ur Zweite Bundesliga. Försvararen lämnade och har sedan dess bla tränat med IFK Göteborg och stoppats från att provträna med Hamburg. De sistnämnda ansåg att Baffo inte var redo för ett provspel efter sin korsbandsskada. Han har under den senare tiden tränat med Värnamo.

Andreas Linde och hans Molde slog Kristiansund BK med 3-2 och vår förre målvakt vaktade som vanligt målet. Molde ligger på en fjärdeplats i tabellen med en poäng upp till trean Haugesund och den åtråvärda kvalplatsen till Europa League.

Rafael Porcellis EC Sao José har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Båda matcherna, Bagé och Farroupilha, slutade med 2-0-segrar för Sao José.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först vann man i lördags mot JK Tallinna Kalev med 2-1. I denna match fick Tarmo hoppa in i den 78:e minuten. Under gårdagen mötte man Flora Tallin i en match som slutade med förlust, hela 2-7, förlorade man med. Tarmo blev kvar på bänken matchen igenom.

Vår gamle finske mittback Hannu Patronen spelar numer i HJK Helsingfors som spelat två som har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog man IFK Mariehamn med 2-0 och Hannu fick hoppa in i den 88:e minuten. Sedan slog man Lahti med 2-0 och även i denna match fick Hannu hoppa in, dock i den 17:e minuten då Helsingfors drabbades av en skada på Mikko Sumusalo.

Alex Timossi har spelat två matcher för Bayern Münchens U-19-lag. Först när de spelade 4-4 i en händelserik match mot Freiburgs U-19. Alex fick spela 88:a minuter i denna match. Sedan var det under gårdagen dags för möte med Benfica i Uefa Youth League. Benfica vann med 0-3 och Alex spelade 59 minuter.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt förlorade med 0-2 mot WSG Wattens i den österrikiska andraligan. Det var en het match där det delades ut tre röda kort, ett till Wattens och två till Wiener Neustadt. Roman satt på bänken matchen igenom.

Leandro Castans Vasco Da Gama spelade 1-1 mot Flamengo och Castan spelade hela matchen. Det går tungt för Vasco som efter 24 matcher ligger på nedflyttningsplats med tre poäng upp till säker mark.