HIFare i EM: Uronen från start när Finland förlorade

Jere Uronen är en av de spelare som Patronen fortfarande har kontakt med Foto: Bjarki Tordarson

Jere Uronen är en av 26 finländare som tar sig an landets första stora mästerskap någonsin i fotboll. Idag mötte man Ryssland i den andra omgången av gruppspelet, och Uronen spelade från start.

Uronen spelade en nyckelroll när Finland vann över Danmark i premiären på Parken i Köpenhamn. Tre poäng därifrån innebar ett gyllene läge för Finland att i princip garantera avancemang vid seger över Ryssland i den andra omgången, som tog plats på Gazprom Arena i St. Petersburg.

Jere spelade återigen från start som ytterback på vänsterkanten, i den fembackslinje som tränaren valde att ställa upp med ännu en gång. Matchen inleddes intensivt och redan efter ett par minuter tog Finland ledningen, men det målet ströks av VAR på grund av offside. Efter detta böljade matchen en del men Ryssland var de som var allra närmast ett ledningsmål, vilket till slut kom precis innan halvtid då Aleksei Miranchuk avslutade på ett vackert sätt.

Uronen presterade helt okej sett över 90 minuter, men det bar tyvärr inte frukt för hans land denna gången. Finland förlorade med 1-0 till slut, men läget i gruppen är fortsatt öppet i och med att Ryssland förlorade sin öppningsmatch mot Belgien med hela 3-0.

Nästa match spelas den 21 juni då Finland tar sig an Belgien, ännu en gång på Gazprom Arena i St. Petersburg.