HIFare i EM: Krafth och Danielson höll undan när Sverige vann

201117 Emil Krafth of Sweden during the Nations League football match between France and Sweden on November 17, 2020 in Paris. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0053

I Sveriges andra EM-match förblev laguppställningen oförändrad. I och med det startade Marcus Danielson, som var i HIF kort för lite mer än tio år sedan, återigen för de gulblå när man tog sig an Slovakien.

Matchen inleddes med slovakiskt övertag, innan Sverige bet sig in i matchen runt mitten av halvleken för att sedan förlora taktpinnen igen mot slutet. Totalt sett en dålig fotbollshalvlek, där varken Sverige eller Slovakien fick något att jubla över.

Andra halvlek var betydligt bättre för Sverige, som efter ett par chanser så småningom tog ledningen på straff i den 77:e minuten. Efter detta höll man undan på ett bra sätt, men lyckades även skapa ett par till chanser som kunde inneburit 2-0. Efter cirka 96 minuter skrevs dock slutresultatet till 1-0, vilket innebär tre viktiga poäng för Sverige i jakten på avancemang från gruppen.

Danielson dominerade luftrummet i vad som var en stabil defensiv insats, samtidigt som Emil Krafth byttes in i slutet för att säkra upp, vilket smålänningen gjorde på ett exemplariskt sätt.

Nästa match spelas mot Polen den 23 juni, återigen på Gazprom Arena i St. Petersburg.