HIFare i EM: Bejtulai och Nordmakedonien eliminerade

200220 Egzon Bejtulai under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 20 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92451

Egzon Bejtulai, som var i HIF en kort period under 2020, blev som bekant uttagen till den nordmakedonska EM-truppen. EM-resan tar dock slut redan i gruppspelet för Bejtulai och hans landsmän.

Egzon Bejtulai fick medverka i inledningen av turneringen, då försvararen hoppade in i premiären mot Österrike och gjorde cirka 30 minuter i slutet av matchen. Den matchen förlorades tyvärr med 3-1, men på många sätt och vis var det ändå en glädjefylld tillställning för det Nordmakedonska laget och Bejtulai som båda fick vara med i ett stort mästerskap för första gången.

Sedan dess har det dock inte blivit någon speltid för Bejtulai, samtidigt som det blivit ytterligare två förluster för det Nordmakedonska landslaget. Förlust med 2-1 mot Ukraina respektive 3-0 mot Nederländerna innebär i slutändan noll poäng på tre matcher, och att Nordmakedonien får tacka för sig och sikta på nästa turnering.