HIF-Varberg 2-0

Förutsättningarna var solklara. Ut och plocka tre poäng och håll samtidigt tummarna för att Öster snor Trelleborg på några pinnar. Det var nästan att HIF fick hundra procentig utdelning ikväll.

Trots att HIF hade full kontroll på matchen så dröjde ett bra tag innan den första, riktiga, chansen kom. Istället var det gästerna som hade några onödigt farliga chanser genom Kalle Söderström och Oliver Silverholt.

Det skulle dröja drygt 30 min innan HIF närmade sig motståndarmålet i jakten på ett förlösande ledningsmål. Akpoveta kostade bla på sig att sätta en strumprullare i stolpen.

I den 33:e minuten visade dock Surprise varför han skall vara en startspelare när han gav hemmalaget ledningen efter en fin framspelning av Bojanic. 1-0 till hemmalaget som var överlägset bäst i första halvlek.

Varberg började andra halvlek bäst, men närmare än Oliver Silverholts skott som Pär Hansson tippade till hörna i inledningen kom man inte. Istället lyfte HIF upp spelet och var nära att utöka ledningen när Darijan Bojanic sköt precis utanför efter samarbete med Timossi och Akpoveta.

I den 73:e minuten svarade Surprise för matchens prestation när han drev bollen från mittlinjen och överlistade Joakim Wulff i Varbergs målet med ett distansskott. Där och då var matchen avgjord.

Max Svensson, som bytte av Timossi med 20 min kvar, var nära att göra 3–0 minuterna senare men missade när han kom fri med målvakten. Tyvärr saknar Svensson lite kyla i de avgörande lägena men han har ju framtiden för sig.

De tre poängen var dock aldrig i fara utan HIF hade inga problem att kontrollera matchen och det var närmare fler hemmamål än att Varberg skulle kvittera.

Trelleborgs insats kunde man tyvärr inte påverka utan bara hoppas på att Öster skulle bli för starka på hemmaplan. Tyvärr gick den chansen om intet och avståndet till kvalplatsen är fortfarande fem poäng för Skånes Stolthet. Men det var en kväll som lovar mer…

Mot nästa trea när Falkenberg kommer på besök till helgen!

HIF-Varberg 2-0 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Surprise (33 min) 2-0 Surprise (73 min)

HIF: Hansson – Landgren, Larsson, Johansson, Eriksson – Anchinioti-Jönsson, Persson, Bojanic, Timossi Andersson, Surprise – Akpoveta

Byte: Svensson IN – Timossi Andersson UT (72 min) Dahlberg IN – Akpoveta UT (79 min) Abdu IN – Surprise UT (88 min

Varningar: Johansson ( BoIS)