HIF vann utan att övertyga

Helsingborgs IF – Ljungskile SK

1-0(0-0)

Färs & Frosta Arena Höör

Det blev en tämligen tillknäppt tillställning i Svenska Cupen premiären för året. Platsen var en platsplan i Höör och anledningen förutom att spara gräset på Olympia sades vara att det är ett område där HIF har många fans och att man då ville ge dem nära till matchen.

Accam gjorde matchens enda mål.

Första halvlek var en ganska öppen historia där HIF verkade gå in med inställningen att man skulle vinna enkelt och att man därför kunde bjuda på lite klacksparkar. Och HIF hade mest boll men problemet var att man inte gjorde några farligare framstötar. Lindström och Smárason hade ett par farliga lägen och Boateng visade upp sin snabbhet. Men även Ljungskile tilläts sticka upp även om det kändes som att försvaret hade kontroll. Men utan Pär Hansson i kassen hade det inte stått 0-0 i paus då han fick göra två svettiga räddningar under halvleken.

Under andra halvlek spelade HIF rakare och snabbare och Ljungskile fick svårare att hinna med. Men det dröjde till den 63e matchminuten innan Helsingborg fick hål på Ljungskile. Det var genom ett inlägg från Jere Uronen som nickades vidare av en försvarare och som dalade ner hos David Accam som på volley slog upp bollen i nättaket. David Accam hade fram till målet haft det ganska svårt under matchen. Han har sin snabbhet men precis som under förra året försöker han göra det lite svårare för sig än han behöver. Ljungskile hade inte mycket att sätta emot i andra halvlek när HIF skruvat upp tempot en aning. Men Accams mål blev det enda i en match HIF borde ha dominerat mer än vad de gjorde.

Lindström fick dryga 70 minuter på topp som ensam anfallare, enligt min bedömning har han en bit kvar tills han kan kännas säker på den positionen. Han gjorde inget dåligt jobb men det såg inte ut som en anfallare när han fick bollen. Han visade under inledningen av förra säsongen att han kan göra mål men frågan är om det är i anfallet han hör hemma.

Boateng visade upp snabbhet och bollkontroll

Två som däremot imponerade desto mer var Landgren och Boateng. Återigen visar Boateng upp sin snabbhet och just bollkontrollen i kombination med denna kommer att göra honom till en obehaglig motståndare för många försvar under säsongen. Andreas Landgren tar med sig sin bollvinnarattityd som han hade i träningsmatchen mot Lyngby förra helgen och det kan mycket väl komma att visa sig att han tillsammans med Gashi kommer stänga till mittfältet för många lag kommande säsong.

Mål: Accam

Varningar: Uronen, Sadiku

Startelva: P. Hansson – E. Krafth, L. Sadiku, P. Larsson, J. Uronen – A. Landgren, A. Gashi – E. Boateng (88), A. Smárason (60), D. Accam – M. Lindström (73)
Avbytare: C. Johansson, Á. Santos (73), C. Andersson (88), A. Linde (mv), G. Jarl, D. Svensson, A. Khalili (60)