David Accam fyller 30 år idag Foto: Samone Klinteberg

IF Brommapojkarna – Helsingborgs IF

0-1(0-0)

Publik: 1401

Grimsta IP, Stockholm

Det  blev en fartfylld inledning på Grimsta där Brommapojkarna i vanlig ordning låg på hårt. Redan i den tredje minuten spelade Khalili fram Smárason som kom fri med målvakten men målvakten var snabbt ute och täckte ut skottet till hörna.

Pär Hansson räddade HIF under första halvleken.

Men sen var det BP för hela slanten. De körde hårt med sin 4-3-3 uppställning och hittade väldigt ofta in i HIF-försvaret som stundtals agerade aningen virrigt. Efter knappa kvarten hade BP en farlig sekvens där Sandberg Magnusson först hade ett skott som Pär gjorde en benparad på och strax efter ett skott strax utanför.

HIF fick inrikta sig på att kontra, något som man gjorde med varierande kvalitet under halvleken och det var få tillfällen då det kändes som att HIF fick fast bollen på offensiv planhalva. Laget hade sekvenser som visade på tendenser att skapa något men det mynnade inte ut i några vassare chanser.

Den allra vassaste stod Accam för när han i den 43:e minuten stormade fram i mitten och drogs ner av Jacob Une Larsson i BP bara metern utanför straffområdet. Domaren drar upp det röda kortet och visar ut Une Larsson för en målchansutvisning. Tyvärr sköt Accam frisparken rakt på BPs målvakt.

Andra halvlek började med att HIF bytte ut Santos och satte in Lindström på topp i stället. Men av det numerära överläget syntes inte mycket till en början. BP stod upp bra och tryckte på liksom man gjort i den första halvleken. Men allt efter som halvleken led så tog HIF över allt mer.

Accam - vald till bäste HIFare  Foto: Samone Falkman
Accam nu i delad skytteligaledning!

Accam fick en frispark efter dryga timmen i nästan samma läge som han fick i första i samband med utvisningen. Denna gången slog Smárason bollen via muren till hörna en resultatlös hörna. Men bara ett par minuter efter i den 65:e minuten tar Accam bollen med sig in från vänsterkanten och skruvar sen in ett skott i bortre burgaveln otagbart för BP målvakten till 0-1!

Strax efter målet tar Roar ut Sadiku och satte in Anton Kinnander. Sen tryckte HIF på för ett andra mål men från sett ett tungt skott från Emil Krafth och ett par ganska ofarliga avslut av Khalili så blev det inga mer mål. Istället kunde BP komma upp i kortare farligheter. I slutet av halvleken så snackade Smárason till sig ett gult kort i samband med en BP frispark.  Men det tog ut sin rätt att vara en man mindre och till slut kunde HIF vinna sin första borta seger för året. Även om det satt hårt inne.

Spelet som funnits mot både Malmö och AIK var inte där idag och även om det blev vinst kan inte Roar vara speciellt nöjd med insatsen. Under stora delar av första halvlek blev man näst intill utspelade av BP men räddades av Accam och en utvisning. En viktig seger var det och förhoppningsvis en språngbräda mot fler segrar. Gärna nu på söndag.

Mål: Accam

Gula kort: Smárason

Startelvan: Hansson – Krafth, Larsson, Johansson, C. Andersson – Achinioti Jönsson, Sadiku (69) – Smárason, Khalili, Accam – Santos (46)

Avbytare: Widlund, Lindström (46), Linde, Nordmark, Kinnander (69), Börkman, E. Andersson