HIF vann med 1-0 i returen mot BOIS på Landskrona IP

210828 Helsingborgs Adam Kaied jublar efter att han gjort 0-1 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 28 augusti 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0093

HIF tog en tung trepoängare efter en 1-0-seger borta mot ett revanschsuget Landskrona BOIS

HIF behövde visa att man har förmågan och viljan att kunna resa sig efter ett par halvhjärtade insatser, som nu senast  mot Eskilsminne och Vasalund. Det var en optimal utmaning att prestera på max i skånederbyt mot Landskrona BOIS, på deras hemmaplan.

HIF startade med samma elva som senast förutom att Emil Hellman ersatte Bödvarsson som var avstängd. Matchen började avvaktande och BOIS dominerade spelet. Hemmalaget ropade på straff i den nionde minuten men domaren friade. Därefter tryckte BOIS på och skapade ett par vassa avslut. Lindegaard gjorde ett par fina räddningar. HIF föll tillbaka väl djupt, men hade sett att BOIS lade in en hel del bollar bakom backlinjen. De svartvitrandiga ägde de första tjugo minuterna och hade tryck på HIF. Det var nära hemmaledning ett par gånger. Som vanligt anföll HIF mest på högerkanten med Loeper, som blev varnad i den 16:e minuten. Så ur ingenting kunde HIF ta ledningen, knappast rättvist men ack så viktigt. Loeper drog på ett skott som målvakten släppte en retur på rakt ut till Adam Kaied, som precis som i förra derbyt gav HIF ledningen med 1-0, i den 25:e minuten.

210828 Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard och Wilhelm Loeper i kamp med Landskronas Viktor Wihlstrand under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 28 augusti 2021 i Helsingborg.

Efter målet tog HIF över matchbilden och tog hand om initiativet. Man skapade flera lång anfall och dominerade bollinnehavet. Man kom fram till flera fina avslutningslägen. Weberg klev fram som matchens lirare och jobbade över hela planen. Van den Hurk, Rasmus och Tsouka vann mycket boll och lyfte upp spelet. Målskytten Kaied och Loeper var som vanligt kul att se, bägge löpte och utmanade med snabbhet och härlig teknik. Emil Hellman var lugn och trygg på sin vänsterback. Tyvärr blev Lindegaard skadad i den 43:e minuten och ersattes av Kalle Joelsson. HIF ledde med 1-0 i paus efter att lagen hade ägt var sin hälft av halvleken.

Inledningen av den andra halvleken såg precis ut som den första. BOIS hade mest boll och dominerade matchbilden med ett fint passningsspel och mycket bollinnehav. Hemmalaget ville så klart komma fram till kvitteringslägen. Kanske skulle HIF haft en straff när Karjalainen drogs omkull i den 49:e minuten men domaren friade. BOIS ägde matchen de första tjugo minuterna men kom inte fram till några direkta avslut. I den 57:e minuten var HIF centimeter från att utöka ledningen, men försvaret lyckades precis rensa ett par gånger. Nu lyfte HIF upp spelet en period. Som i första var det Weberg, Loeper och Kaied som jobbade över stora ytor och vann massor av bollar. Karjalainen och Brandur var mycket bättre idag än mot Vasalund. Emil Hellman ersatte Bödvarsson med bravur, och Landgren och Tsouka jobbade stenhårt.

210828 Landskronas Robin Hofsö och Helsingborgs Charlie Weberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Landskrona den 28 augusti 2021 i Helsingborg.

I 69:e minuten var Kaied nära att bli tvåmålsskytt men målvakten räddade. BOIS rullade runt utan att komma till avslut. I den 76:e minuten var Brandur nära att bli utvisad efter en ful kapning på Kevin Jensen, men kom undan med ett brandgult kort. Karjalainen gick ut och ersattes av Viktor Lundberg. HIF försvarade sig skickligt när BOIS tryckte på. I den 88:e minuten ersatte Al Hamlawi van den Hurk.

HIF bärgade tre enormt viktiga poäng efter en 1-0-seger på Landskrona IP inför 1910 personer, och ryckte ifrån BOIS i tabellen. Matchens kung var Charlie Weberg. Men precis som i mötet senast var detta en lagseger för ett hårt jobbande HIF.