HIF vann enkelt mot Falkenberg

Det var en tämligen stor skara publik som tog sig till Norrvalla IP för att se U21-matchen mellan HIF och Falkenberg. Om inte annat bjöds de på många mål.

Linde blev straffräddare.

Vårens möte resulterade i sju mål, då var fyra av dem mål för Falkenberg. Denna gång sprang HIF enkelt hem segern och vann komfortabelt med 8-0. Det var inte mycket tal om var segern skulle hamna, redan i första minuten så fångar Alexander Jacobsen som är i Helsingborg för provspel upp bollen och drog iväg ett vackert skott som landade i bortre krysset.

Även om Falkenberg hade en del farligheter men Linde var stabil och hade inte allt för mycket att göra under första halvleken. Istället kunde HIF utöka sin ledning genom provspelande Jesper Andreasson och senare även Elias Andersson som spelades fram av den från USA provspelande Ariel Lassiter till 3-0 innan halvtidsvilan.

Andra halvlek hade knappt börjat förrän Jesper Andreasson tog sig fram och sköt ett skott som Falkenbergs målvakt inte lyckades hålla utan fick se den rulla in retfullt sakta. Sen följde tre mål av den i halvtid inbytte Kinnander. Första tog han med sig bollen in mot mitten innan han sköt ett skott i målvaktens vänstra hörn. Det andra snappade han upp en retur efter ett fint förarbete av Alexander Jacobsen och det tredje var en riktig pärla när han på ett inlägg från Gustav Jarl som han mötte på volley fram till 7-0.

Anton Kinnander satte tre bollar.

Falkenberg bjöds på ett utmärkt tillfälle att reducera när man fick en straff i mitten på andra halvlek. Men Linde i målet tog straffen och den efterföljande returen. Istället var det HIF som gjorde mål på straff i slutminuterna när Jesper Andreasson drogs ner och Lindström, som kom in under den andra halvleken, distinkt slog in slutresultatet 8-0.

Så vad säger den här matchen då? Inte speciellt mycket. HIF var det klart bättre laget och man trummade hela matchen. Provspelarna skötte sig över lag bra. Men Alexander Jacobsen var den som syntes mest i konkurrens med Jesper Andreasson.

Jacobsen byttes ut efter ca 70 minuter medan Jesper Andreasson var på banan under hela matchen. Det var även Sebastian Starkenberg som gjorde en bra insats som mittback och Tobias Heinz som såg lite liten ut på mittfältet men jobbade på bra.

Ariel Lassiter blixtrade till vid några tillfällen men var i övrigt något osynlig och han hade inte en bra dag och blev utbytt samtidigt som Jacobsen efter ca 70 minuter.

I övrigt gjorde HIF en bra match även om Fredrik Widlund hade det tungt på högerbacken, han blev utbytt i andra halvlek och haltade betänkligt efter matchen.Något som Erik Edman hoppas inte ska vara något allvarligt.

“Jättekul att se alla test-spelare prestera så bra. Samtidigt tycker jag det är väldigt viktigt att poängtera att de spelare vi redan har i HIF, hjälper och håller ihop laget på ett föredömligt sätt!” säger Edman men poängterar att det är svårt att säga om hur pass bra värdemätare matchen var “Jättesvårt att säga, tycker nog ändå vi ska förbli ödmjuka och säga att vi fick en drömstart i båda halvlekarna som fullständigt knäckte stridsmoralen hos Falkenberg som normalt sett har gjort bra prestationer i årets U21 serie.”

Startelvan: Andreas Linde – Gustav Jarl, Jesper Björkman, Sebastian Starkenberg, Fredrik Widlund – Måns Ekwall, Tobias Heintz – Ariel Lassiter, Jesper Andreasson, Elias Andersson – Alexander Jacobsen

Avbytare: Ema Boateng, Anton Kinnander, Erik Kronholm, Mattias Lindström, Daniel Nordmark, Charlie Weberg