HIF-Tvååker 3-0

HIF vann den sista gruppspelsmatchen i Svenska cupen mot Tvååker. Samtidigt kryssade Norrköping och Örebro vilket gör att HIF är utslagna ur cupen och Örebro är gruppvinnare.

Förutsättningarna för gruppavancemang var som sådant att vid kryss mellan Norrköping och Örebro var HIF tvungna att se till att ha gjort totalt antal fler mål än Örebro något som man till sist bara var ett mål ifrån att göra.

Det var en väntad matchbild i den första halvleken där HIF dominerade bollinnehavet samtidigt som Tvååker låg lågt och satsade på kontringar och fasta situationer. Under den första halvleken skapade HIF ett fåtal lägen men inget av högoktanig karaktär. Målnollan skulle dock spräckas av nyförvärvet Bjarnason i den 34:e minuten efter en hörna där islänningen dunkade in returen från Tvååkers målvakt Joakim Dahlberg. HIF fortsatte att styra spelet och pressa högt och utökade ledningen i den 44:e minuten efter att Bjarnason drog in bollen intill målvaktens högra stolpe med ett skott precis utanför straffområdet.

Den andra halvleken fortsatte likt den första med ett spelstyrande HIF och ett lågt försvarande Tvååker men utan några superchanser för hemmalaget. I den 59:e minuten visades Adam Eriksson ut efter ett slag mot en Tvååker-spelare. Trots det röda kortet fortsatte HIF att äga spelet under resterande tiden av halvleken. I den 75:e minuten fick vi se en efterlängtad debut när Abubakari byttes in emot Dahlberg. Nyförvärvet visade vilja att vara delaktig i spelet och tog för sig. HIF hade två stolpträffar i den andra halvleken innan Timossi Andersson gjorde 3-0 i den 93:e minuten. Ett mål till hade räckt men då 3-0 kom så pass sent var det nästintill ingen tid att jobba på för Di Röe. Bjarnason, Bojanic och Randrup var bäst i hemmalaget som gjorde en gedigen insats.

HIF-Tvååker: 3-0 (2-0) Svenska cupen

Mål: 1-0 och 2-0 Bjarnason (34 och 44) 3-0 Timossi Andersson (93)

HIF: Hansson- Randrup, Thulin, Johansson, Eriksson- Landgren, Bojanic, Svensson, Dahlberg, Moro- Bjarnasson

Kort: Adam Eriksson rött kort (59)

Byten:

HIF: Dahlberg (UT)- Abubakari (IN) (75) Bojanic (UT)- Timossi Andersson (IN) (89)

Tvååker: Arvidsson (UT)- Winbo (IN) (65)