HIF spelade 0-0 mot ett spelförstörande Vasalund

210823 Helsingborgs Andreas Landgren och Wilhelm Loeper mot Vasalunds Frej Engberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Vasalund den 23 augusti 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0092

HIF spelade 0-0 i returen mot Vasalund på Olympia, efter en blek första och en stark andra halvlek där man radade upp chanser utan att få in bollen.

HIF vann med 1-0 mot Vasalund borta för ett par veckor sedan i en spelmässigt väldigt jämn match. Så nu när det tajtar till sig allt mer i toppen av serien, var frågan inför kvällens retur, om di röe kunde bärga en extremt viktig trepoängare, som skulle innebära serieledning på bättre målskillnad än Värnamo.

I startelvan spelade Anders Lindegaard, Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson, Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, Wilhelm Loeper, Adam Kaied, Rasmus Karjalainen och Anthony van den Hurk. Matchen inleddes med ganska avvaktande spel. HIF hade mest boll dock utan att få igång nåt etablerat anfallsspel.  Men i den fjärde minuten nickade Karjalainen strax utanför på ett inlägg från höger. I den tionde minuten sköt Weberg en frispark högt över från 35 meter. HIF fortsatte att rulla runt bollen inom laget, och i minuten efter fick Karjalainen ett nytt nickläge framför mål, men fick ingen riktig träff.

210823 Helsingborgs Charlie Weberg under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Vasalund den 23 augusti 2021 i Helsingborg.

Som i de senaste matcherna var det Kaied och Loeper som var mest rörliga, bägge med stora portioner snabbhet och fin teknik. Karjalainen, Van den Hurk och Rasmus jobbade hårt och vann en hel del boll. I den 21:a minuten landade bollen på Kaieds fötter vid gränsen till straffområdet, men hans skott touchades till en hörna, som blev resultatlös. Vasalund stack upp i ett flertal kontringar och fick en hörna i nästa anfall. Dennis Avdic nickade strax utanför på hörnan. HIF saknade det raka rappa trygga passningsspel man hade haft mot BOIS och Akropolis. Bolltempot var lägre och passningsspelet sämre. Vasalund tilläts förlägga en hel del spel på HIF:s planhalva och fick bl a ett par hörnor. HIF behövde få upp rörligheten inom laget, så spelarna blev spelbara för bollhållaren. Oftast saknades passningsalternativ. Tyvärr var man tillbaka i den lunkfotboll man sett under alltför många matcher, och efter en svag första halvlek av HIF stog det 0-0 i paus.

HIF startade den andra halvleken i högre tempo, och med bättre passningsspel. Bödvarsson och Kaied kortpassade sig fint fram på vänsterkanten i den 53:e minuten, och inlägget nådde nästan van den Hurk framför mål. Nu tryckte HIF ner Vasalund lågt i eget straffområde, och det var mycket nära mål vid flera tillfällen. Två Vasalundsförsvarare varnades när de inte hann med Loeper, utan fällde honom eller höll tag i honom. Det var ett nytänt HIF i inledningen av andra halvlek. Rasmus fick ett gult kort efter en fasthållning. Vasalund hade knappt varit över mitten, utan gjorde vad man kunde för att förstöra spelet genom att maska. Loeper och Rasmus hade vaknat till och Tsouka deltog i anfallet med snabba djupledslöpningar. I den 65:e minuten nickade Kaied på målvakten efter ett fint inlägg av Loeper. I anfallet direkt efter räddade Vasalunds målvakt precis ett skott av van den Hurk vid stolproten.

210823 Vasalunds Peshraw Azizi och Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Vasalund den 23 augusti 2021 i Helsingborg.

Vasalund spelade riktigt fult med grova kapningar. I den 71:a minuten gjorde HIF ett dubbelbyte när Assad al Hamlawi och Viktor Lundberg ersatte Kaied och Karjalainen. HIF fortsatte kriga och vann varenda boll. Man var nära mål flera gånger vid inlägg, men den riktiga spetsen framför mål saknades. Det var spel mot ett ett mål hela den andra halvleken. Landgren och Brandur provade med ett par distansskott som antingen gick över eller rakt på målvakten. I den 88:e minuten kom Dennis Olsson in i stället för en trött Loeper. Van den Hurk fick en varning efter gruff med en Vasalundsspelare. Dennis Olsson lyfte in en boll på mål som målvakten precis kunde tippa till hörna i de tredje tilläggsminuten, och Weberg nickade strax utanför på en hörnan. HIF matade in bollar i boxen i slutminuterna, och al Hamlawi var en decimeter från att bli helt ren med målvakten. Man radade upp chanser och var centimeter från att stöta in ett ledningsmål men det vad som förgjort.

Efter tio tilläggsminuter inför 3109 åskådare tappade HIF poäng efter 0-0 mot ett spelförstörande Vasalund, efter en blek första och en stark andra halvlek där man skapade massor av chanser men inte fick in bollen.