HIF-Öster 0-2

Då var den här – säsongens sist match. Tyvärr hade inget av lagen någon chans på avancemang utan denna eftermiddagen handlade enbart om att försöka nå en så hög placering som möjligt.

Calle Thulin från start och Calle Johansson tvingas kasta in handduken med en skada. Det var väl det intressantaste vad avsåg den startelva som HIF lämnade från sig innan matchen. Med andra ord ett rätt stukat och desarmerat HIF som äntrade planen i säsongens sista match. Dessutom ”bara” fem man på bänken då resten sv ynglingarna spelade i U19-lagets kvalmatch mot Degerfors.

Strax innan matchstart delades priset ”Årets HIFare” ut och, inte helt oväntat, var det Alex Timossi som kammade hem den åtråvärda titeln.

Att lagen inte hade något att spela för märktes tydligt under inledningen av första halvlek. Låg intensitet och hafsigt spel. Förutom ett rungande skott, i insidan stolpen, av Darijan Bojanic så var det inga direkt chanser att skriva hem om.

I andra delen av halvleken bjöd HIF på offensiv och rolig fotboll. Känslan sa att om hemmalaget bara fortsatte att trumma på så skulle man få avsluta säsongen med tre poäng. Men ack så fel vi skulle ha…

I pausen blev vi, likt gamla tider, presenterade ett nyförvärv i form av den isländske anfallaren Andri Rúnar Bjarnason som ansluter inför kommande säsong.

Tyvärr inledde lagen den andra halvleken precis som den första dvs fantasilöst. Det dröjde drygt 20 minuter innan HIF började vakna till liv igen – trodde vi! I den 73:e minuten faller matchens första mål och det var bortalagets Lars Fuhre som lobbade in 0-1.

Med några få minuter kvar så stöter Admir Bajrovic in 0-2 och såväl matchen som säsongen var över för HIFs del. Inte nog med att vi noterade säsongens sämsta publiksiffra och att både Falkenberg, Öster och Värnamo klev förbi oss i tabellen. BoIS gick upp i Superettan….

HIF-Öster 0-2 (0-0) Superettan

Mål: 0-1 Fuhre (73 min) 0-2 Bajrovic (87 min)

HIF: Hansson – Eriksson , Weberg, Thulin, Anchinioti-Jönsson – Samuel, Bojanic, Abdu, Svensson, Surprise – Timossi

Byte: Dahlberg IN – Svensson UT (71 min)

Varningar: Lindblad (ÖIF) Kapcevic (ÖIF) Samuel (HIF)