HIF-Helsingör: “Seger i genrepet”

210705 Helsingborgs Anthony van den Hurk och Helsingørs Oliver Kjærgård under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Helsingör den 5 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0055

Fremad Amager lämnade återbud till den schemalagda träningsmatchen som skulle ägt rum under söndagen. HIF lyckades dock på kort varsel hitta en ny motståndare i “Öresundsrivalen” FC Helsingör. Matchen spelades på Olympia under måndagskvällen.

HIF:s laguppställning: Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Bödvar Bödvarsson – Adam Kaied, Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson, Viktor Lundberg – Anthony van den Hurk, Max Svensson.

Ersättare: Kalle Joelsson (mv), Casper Widell, Emil Hellman, Vladislav Kreida, Wilhelm Loeper, Dennis Olsson, Alhaji Gero, Assad Al Hamlawi och Noel Mbo.

Matchen inleddes väldigt böljande, med två lag som pressade högt och visade stor rörlighet. Helsingör kom nära redan efter cirka fem minuter, men sedan var det HIF som tog ledningen i den sjunde minuten efter att van den Hurk hållit sig framme på ett inlägg av Brandur Hendriksson.

Efter målet dog matchen av lite. HIF ägde en del boll, men det hände inte särskilt mycket förrän nästan 20 minuter senare då Andreas Landgren lyckades slita till sig ett friläge, som han dock missade. Några minuter senare kom 2-0 efter att Max Svensson, som därmed gjorde mål för fjärde matchen i rad, rullat in bollen på assist av Andreas Landgren.

Även Helsingör kom nära med ett skott i ribban ytterligare några minuter senare, men på det stora hela fortsatte spelet ganska avvaktande halvleken ut och Helsingborg kunde ta med sig en välförtjänt 2-0-ledning till pausvilan.

210705 Helsingborgs Max Svensson jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i träningsmatchen mellan Helsingborg och Helsingör den 5 juli 2021 i Helsingborg.

Inför andra halvlek byttes Assad Al Hamlawi in mot Max Svensson. Halvleken inleddes sedan med initiativ av Helsingör, som behövde ta sig tillbaka in i matchen, men det blev kortvarigt. HIF kunde kontrollera matchen, och i den 62:a minuten kom en stor chans då ‘Hurken’ fick bollen i yta. Skottet räddades dock av en ordentlig fotparad av Helsingörsmålvakten.

I den 72:a minuten genomförde HIF sitt andra byte, då Vladislav Kreida byttes in mot Brandur Hendriksson på mittfältet. Bara ett par minuter senare gjorde HIF sedan ett trippelbyte då Noel Mbo, Casper Widell och Wilhelm Loeper ersatte Adam Kaied, Viktor Lundberg och Andreas Landgren.

Resten av matchen var ganska strukturlös från båda lagen. Ett par halvvassa inlägg blandat med en del bolltrillande på mitten var det vi bjöds på. Precis innan slutsignalen kom reduceringen för Helsingör efter matchens första försvarsmiss av HIF, men det räckte inte till något mer för danskarna. Matchen slutade 2-1.

På det stora hela en godkänd match. Vi såg ett HIF som spelade med en annan intensitet och aggressivitet än tidigare, samtidigt som man inte lät Helsingör åstadkomma speciellt mycket. Danskarnas mål kom i princip ur ingenting, så på det sättet är det inget att direkt oroa sig över utan signalerna är överlag positiva inför återstarten av Superettan.