HIF fortsatt obesegrade på Cypern

200225 Tekstilshchiks Aleksandr Chibirov tar strypgrepp på Helsingborgs Filip Sjöberg under en träningsmatch i fotboll mellan Helsingborg och Tekstilshchik den 25 februari 2020 i Larnaca. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92456

Efter fyra raka förluster verkar det ha stabiliserat sig för HIF. Andra träningsmatchen, på lägret, innebar andra raka matchen utan förlust. Denna gången mot FK Tekstilshik Ivanovo från den ryska andraligan. Slutresultatet skrevs till 0-0 efter att HIF stått för det mesta av bollinnehavet

FK Tekstilshik Ivanovo tillhör den ryska andraligan och ligger, i dagsläget, riktigt pyrt till. Laget ligger på näst sista plats och riskerar nedflyttning om resultatet inte förbättras under våren. Den 9:e Mars är det omstart i Ryssland och förväntningarna var nog att Tekstilshik skulle bjuda upp till bättre motstånd än vad FK Liepaja gjorde.

Forwarden Alex Timossi och backen Egzon Bejtulai stod över matchen mot Liepaja i lördags. Inför dagens match var dock spelarna åter med i truppen vilket innebar att HIF kom till spel med full styrka sånär som på backen Erik Figueroa som tog flyget hem från Cypern redan under söndagen. Dessutom kastade Joseph Cessay in handduken pga sjukdom Sedan tidigare saknas målvakten Alexander Nilsson och mittfältaren Andreas Landgren. Anfallaren Assad Al Hamlawi tränar för fullt efter sin långtidsskada men anses inte matchklar. Spelplatsen var åter Larnaca, denna gången Aradippou Stadium, och HIF valde att inleda matchen med följande startelva:

Lindegaard, Tsouka, Bejtulai, Granqvist, Eriksson, Abubakari, Gigovic, Sjöberg, Jönsson, Svensson, Timossi

HIF inledde piggt och redan i den 6:e minuten höll Timossi på att ge HIF ledningen. Men det hårda skottet räddades till en resultatlös hörna. Trots att HIF, inledningsvis, var det spelförande laget släppte man sakta in ryssarna i matchen. Det skulle dröja ytterligare en halvtimme innan HIF åter hade chansen att ta ledningen och även då handlade det om ett skott från Timossi. Denna gången hamnade dock bollen utanför målet. Detta var väl också de få chanser som laget skapade i första halvlek som därmed slutade 0-0

I paus kom Jakob Voelkerling Persson in i stället för Granqvist. Därmed klev Tsouka ut till höger efter att han spelat mittback under inledade 45. Brandur Hendriksson kommer in i stället för Abubakari och Anders Randrup tar plats som vänster mittback. Adam Eriksson kliver upp ett steg och ersätter Max Svensson.

200225 Helsingborgs Rasmus Jönsson under en träningsmatch i fotboll mellan Helsingborg och Tekstilshchik den 25 februari 2020 i Larnaca.

Precis som i inledningen av första halvlek tar HIF omgående kommandot. Bolltempot högre och HIF skapar en del halvchanser men precis som inledande 45 mattas tempot av succesivt. I den 64:e minuten kommer Noel Mbo in istället för Rasmus Jönsson och engelsmannen är iblandad i en del framåt men inte lika lyckosam som i mötet med letterna. Trots att Nermin Karic är avskriven så byter han av Gigovic med kvarten kvar. Även Daniel Hafsteinsson får chansen i stället för Adam Eriksson.

HIF fortsätter trilla boll mot ett rysk lag som parkerat hela elvan på egen planhalva. Det sista som händer är att Karic bryter in från vänster och försöker kombinera sig fram. Bollen fastnar dock i ett kompakt ryskt försvar och matchen slutar 0-0. Med andra ord är HIF obesegrade på årets läger och vissa positiva tendenser går att skönja även om där finns mycket mer att önska i anfallsväg.

HIF vänder åter, mot Helsingborg, under onsdagen och nästa träningsmatch spelas på Filborna, den 7 Mars klockan 14.00, när Lunds BK kommer på besök

Källa: HD.se samt FotbollSkåne

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!