HIF förlorade U21-derbyt

Från U21-derbyt 2013 Foto: Bjarki Tordarson

Det blev förlust för U21-laget igår när man på Anderslövs IP mötte ett ungdomsbetonat Malmö.

Ema Boateng gjorde HIFs mål.

Det var ett soligt Anderslöv utanför Trelleborg som tog emot på tisdagskvällen när HIF skulle möta Malmö i ett Skånederby. Malmö som är mitt uppe i ett Champions League-kval mönstrade ett lag med mycket ungdomar.

HIF hade med sig de två nya spelarna som den senaste veckan har skrivit på för Akademi laget, Mac Chahrour och Yasser Al-Saaid, som utgjorde den bänk som fanns att tillgå.

Första halvlek var en ganska svängig historia och det var inte förrän mot slutet av halvleken som det blev en tydlig övervikt för Malmö. HIF hamnade tidigt i underläge då Malmö gjorde 1-0 redan efter ti0 minuter när de tog sig fram på HIFs vänsterkant och slog bollen snett inåt bakåt till en fristående malmöit som enkelt kunde måtta in 1-0.

Malmös andra mål kom på en kontring då HIF hade en frispark på offensiv planhalva och skulle lyfta in bollen i straffområde men Malmö nickade undan rakt till egen spelare som mer eller mindre fick fri gata då man kom två mot en och kunde enkelt slå in 2-0.

Det var på HIFs högerkant som man kom fram mest under första halvlek. Framför allt samspelet mellan Birkfeldt och Ema Boateng funkade bra.

Elias Andersson fick byta med knäsmärtor.

Efter en dryg halvtimmes spel fick Elias Andersson en smäll på knät i en närkamp och blev liggande. Han fick knät lindat och hjälptes av planen och han byttes ut mot Yasser Al-Saadi. Fram till skadan gjorde han en pigg match på topp.

Andra halvlek bjöd på ett bättre HIF-spel och man gick för att försöka vända matchen. Edman satte upp Jordan Larsson på topp tillsammans med Santos och det var en speciell känsla att se de två samspela.

Och reduceringen kom efter dryga 70 minuterna då Boateng höll sig framme på ett inlägg från vänster och petade in bollen mellan benen  på Malmömålvakten.

Jordan Larsson gjorde en bra match mot Malmö.

HIF gick för det och gick även över till att spela med även Boateng på topp i en 4-3-3 formation. Men man kom inte närmare än så och Malmö kunde punktera matchen med ett kontringsmål på stopptid till 3-1.

Siffrorna är något missvisande även om Malmö sett över hela matchen var det bättre laget. I HIF var det framför allt Jon Birkfeldt på högerbacken som gjorde en mycket bra insats. Calle Johansson var, som vanligt, stabil i mittförsvaret och Jordan Larsson skötte sig bra. De två nya killarna Yasser Al-Saadi som kom in istället för Elias och tog plats till vänster på mittfältet gjorde en bra insats precis som Mac Chahrour som kom in efter knappt 80 minuters spel då Jordan Larsson klev av.

Startelva: Linde – Fioretos, Johansson, Madras, Birkfeldt – J. Larsson, Achinioti-Jönsson, Lindgren, Boateng – E. Andersson, Santos

Avbytare: Mac Chahrour, Yasser Al-Saadi