HIF-FFF ”Det är jobbigt nu…”

Andri Bjarnason, skyttekung, under tiden i HIF Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180044

I allsvenskans 11 omgång mötte HIF Falkenberg på hemmaplan i en match som slutade 1-1

Matchen inleddes med att HIF hade mesta delen av spelet och laget skapade också matchens första läge när Rasmus Jönsson gjorde en fin aktion och passade till Max Svensson som dock inte lyckades besegra bortalagets målvakt.

Falkenberg tog ledningen i den 12:e minuten genom Peter efter att bortalaget kastat ett långt inkast som gick förbi alla och Peter rakade in bollen. Direkt efter målet fick HIF ett bra läge men Abubakari sköt utanför från en bra läge. Nästa chans i matchen fick HIF när Wanderson sköt från distans men Falkenbergs målvakt Brattberg parerade med vissa svårigheter.

Efter detta blev det inga fler målchanser i den första halvleken. En halvlek där HIF hade det mesta av spelet men inte var inte tillräckligt vassa i avsluten.

Helsingborgs Wanderson do Carmo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Falkenberg den 25 maj 2019 i Helsingborg.

Den andra halvleken inleddes med att HIF hade det mesta av spelet men precis som i första halvleken saknades skärpan i avsluten. I den 64:e minuten fick Bjarnason en fint frisparksläge men bollen gick över ribban. Samme Bjarnason gjorde 1-1 i matchminut 66 efter ett fint inlägg och en välplacerad nick. I den 81:a minuten fick Bjarnason en fint skottläge när Wanderson stod för passningen men Brattberg i Falkenberg räddade.

Mål: Peter 0-1 (12), Bjarnason 1-1 (66)

Startelva: Joelsson- Holgersson, Liverstam, Weberg, Eriksson- Abubakari, Landgren-Jönsson, Wanderson, Svensson- Bjarnason

Bänk: Glover, Randrup, Persson, Moro, Sjöberg, Boysen, Mbo

Byten:  HIF: Moro (in)- Svensson (ut) (58), Persson (in)- Landgren (ut) (58) och Boysen (in)-Wanderson (ut) (81) FFF: Joza (in)- Sylisufaj (ut) (64), Wede (in)-Carlsson (ut) (71)

Varningar: Brattberg minut 17 (FFF), Mathisen minut 37 (FFF), Johansson (64)