HIF-Falkenberg 0-0

Med fem respektive sex poäng upp till en kvalplats så var det bäddat för en rafflande match på Olympia. Båda lagen var tvingade att gå för tre poäng för att inte tappa mark i toppen.

Med 18 poäng att spela om och 11 poäng upp till BP och Dalkurd så står det allt mer tydligt att HIFs chans, att nå Allsvenskan, går via ett ev kvalspel. Där har man fem poäng upp till Trelleborg och via en ev seger ikväll så hade man chansen att både plocka in tre poäng och knoppa av Falkenberg från toppstriden.

Igår var Peter Larsson tillbaka i träning vilket innebar att HIF kunde ställa upp med sånär samma backlinje som i segermatchen mot Varberg tidigare i veckan. Adam Erikssons skada innebar att Alexander Anchinioti-Jönsson klev ner på backplats och att Edwin Gyimah var tillbaka på mittfältet.

Att det var två spelande lag som möttes var det ingen tvekan om och det var också HIF som var det piggare laget under den inledande kvarten. Merparten av spelet förlagdes på bortalagets planhalva även om de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Sakta började Falkenberg jobba sig in i matchen och även om HIF stod för mycket av bollinnehavet så var det motståndarna som skapade de farligaste chanserna och satte Pär Hansson på prov – både en och två gånger.

HIF vaknade dock till liv med tio minuter kvar av halvleken och kunde, med lite tur, gjort både ett och två mål. Ett blev bortdömt för offside och Surprise skottförsök smet strax utanför Hampus Nilssons bortre stolpe. Trots att första halvlek var både välspelad och rolig förblev det mållöst in i pausvilan.

Andra halvlek tog vid där den första slutade dvs mycket bollinnehav för HIF utan att skapa de riktigt farliga chanserna.

Tyvärr såg det stundtals väldigt lojt ut och merparten av HIF passningar gick snett bakåt och då gör man inga mål.

Under en period var hemmalaget helt uddlöst och man tillät Falkenberg gå framåt vilket bla resulterade i två ofarliga hörnor. Känslan som gavs var två trötta lag som båda var nöjda med delad pott.

Om första halvlek bjöd på bra fotboll tillhör nog de sista 45 något av det sämre som spelats på Olympia denna säsongen. De enda som jublar över 0-0 ikväll är Trelleborg som, på tisdag, kan skaffa sig ett guldläge inför de avslutande omgångarna.

HIF – Falkenberg 0-0 (0-0) Superettan

HIF: Hansson – Landgren, Larsson, Johansson, Anchinioti-Jönsson – Gyimah, Persson, Bojanic, Timossi Andersson, Surprise – Akpoveta

Byte: Svensson IN – Timossi Andersson UT (65 min) Dahlberg IN – Akpoveta UT (65 min) Olsson IN – Landgren UT (82 min)

Varningar: Chatto (FFF)