HIF-Eskilsminne 5-1

Darijan Bojanic Foto: Samone Klinteberg

Trots att Eskilsminne inledde bäst så visade HIF att skillnaden mellan Superettan, och Division 1, fortfarande är milsvid.

Bortalaget inledde matchen bäst och kunde tagit ledningen omgående efter att den förre HIFaren, Emil Åberg, haft ett skott i stolpen. Hans samarbete, med Anton Kinnander, imponerad, matchen igenom, men duon fick inte till det i de avgörande momenten. Den sistnämnde hade bla ett stenhårt skott strax utanför Kalle Joelssons bortre stolpe.

Tyvärr tvingades HIF till ett tidigt byte när försvararen Jonathan Larsson fick utgå efter att han vridit knäet redan efter kvarten spelad.

I den 35:e minuten kom dock matchens första mål och det var HIF som noterades för det efter att Adam Eriksson hittat Darijan Bojanic i straffområdet. Mittfältaren gjorde inget misstag utan kunde enkelt sätta dit 1-0. Bojanic var även inblandad i hemmalagets andra mål men då som framspelare till Mohammed Abubakari. Nyförvärvet gjorde därmed sitt första mål i HIF-tröjan och Di Röe kunde, något orättvist, gå till pausvila med en 2-0 ledning.

I paus gjorde HIF fyra byten och in kom bla Filip Sjöberg som därmed fick debutera i A-laget. Det var också mittfältaren som, med vänstern, utökade HIFs ledning till 3-0 i den 72:a minuten. Målet blev också spiken i kistan för Eskilsminne och det kändes som att det kunde börja rinna iväg målmässigt.

Mot Öster debuterade anfallaren Max Mårtensson och det var han som, med som sitt första A-lagsmål, utökade till 4-0 i den 75:e minuten.

Med drygt fem minuter kvar blev Mårtensson kapad av målvakten, i straffområdet, och domaren blåste straff till hemmalaget. Bojanic gjorde inget misstag, från elva meter, utan satte HIFs sista mål för kvällen vilket innebar 5-0. I 90:e minuten tröstmålade dock Eskilsminne när Oliver Åkerman satte en låg frispark, under muren och via stolpen in, och fastställde slutresultatet till 5-1

Extra kul att HIF släppte fram, inte mindre än, fyra debutanter. Pelle Rosenlind, David Stenblom, Filip Sjöberg och Alex Sjöholm har, samtliga, därmed skrivit in sig i historieböckerna.

Målen:

HIF: Darijan Bojanic (35, 83) Mohammed Abubakari (45) Filip Sjöberg (72) Max Mårtensson (75)

Eskilsminne: Oliver Åkerman (90)