HIF – Degerfors 3-0

På ett soldränkt Olympia skulle HIF försöka att både hålla förlustnollan intakt och samtidigt plocka ännu en trepoängare när Degerfors kom på besök

Hemmalaget inledde matchen positivt och skapade omgående en del chanser. Tyvärr saknades skärpan i avsluten och dessutom blev det ett antal bortkastade anfallsförsök pga offside.

Jesper Lange stötte in det förlösande ledningsmålet från nära håll Foto:Bildbyrån

Halvvägs in i halvleken tvingades Degerfors målvakt utgå och det verkade skapa oro i bortalaget som började tappa markering och i den 33:e minuten stötte Jesper Lange in ledningsmålet på ett inlägg, längs marken, från Adam Eriksson

Andra halvlek började på bästa sätt när Erik Sachs gjorde självmål med näsan, efter flipperspel i straffområdet, och plötsligt stod det 2-0 till hemmalaget. Även trean kom, strax efter, men Akpovetas mål dömdes bort för offside.

HIF är fortfarande obesegrade efter klara 3-0 mot Degerfors Foto:Bildbyrån

Akpoveta revanscherade sig i den 70:e minuten när han hittade in med en boll till inbytte Max Svensson. Ynglingen gjorde inget misstag utan lyfte behärskat in slutresultatet 3-0 i vänstra hörnet.

HIF- Degerfors 3-0 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Lange (33 min) 2-0 självmål (53) 3-0  Svensson (70)

HIF: Pyzdrowski – Eriksson, Weberg, Larsson, Anchinioti-Jönsson – Surprise, Landgren, Gyimah, Christensen – Lange, Akpoveta

Byte: Svensson IN – Christensen  UT (56) Samuel IN – Akpoveta UT (71) Timossi Andersson  IN – Surprise UT (77)

Varningar: Gyimah (HIF)