HIF-Åtvidaberg 0-0

Strålande solsken, revanschlusta och ett anfallspar med en sammanlagd ålder om 35 år. Med andra ord fanns där många anledningar att bege sig till Olympia på torsdagskvällen.

Efter förlusten, mot Norrby, senast skulle HIF försöka att åter hitta vinnarspåret. Man fick dock göra det utan lagets främsta målskyttar (Akpoveta och Lange) och istället släppte tränarparet fram två ynglingar i form av Alex Timossi Andersson och Max Svensson.

Åtvidaberg har en nedåtgående formkurva så förutsättningarna för en trepoängare fanns där.
Båda lagen började dock lite trevande även om HIF var det lag som hade mest boll. Dock var bortalaget en benparad från att ta ledningen efter 12 minuters spel.

Kanske borde gästerna noterats för både ett och två mål innan klockan passerat halvtimmen. Hemmalagets insats var nämligen under all kritik med lågt tempo och en hel drös felpass. Troligtvis medverkade både motståndare och domare till gå-fotbollen men visst ska väl HIF kunna föra en match på Olympia?
Speciellt mot ett lag som ligger nio placeringar bakom!

Det skulle faktiskt dröja till den 38:e minuten innan HIF noterades för sin första riktiga målchans – ett halvhårt skott från Andreas Landgren – som målvakten, med viss möda, stoppade. 0-0 i paus var nog rätt befriande efter att Åtvidaberg haft ytterligare några chanser mot slutet av halvleken.

Tyvärr började andra som första slutade dvs Åtvidaberg skapade chanserna. Åter var det Pär Hansson målvaktsspel som räddade hemmalaget som verkade krypa längre och längre ner i banan.

Att Monday Samuel hamnat i frysboxen blev än tydligare när Edwin Gyimah placerades på topp med halvtimmen kvar.
Gyimah inledde matchen, som brukligt, som defensiv mittfältare…
Nu blev det iofsg lite mer fart på hemmalagets anfallsspel men
de riktigt farliga målchanserna uteblev.

Med 12 minuter kvar kom dock Samuel in, istället för Viktor Ljung, och genast blev det lite bättre fart på HIFs mittfältsspel. Kanske borde Surprise skott, med sex minuter kvar, mött ett bättre öde och kanske skulle Adam Eriksson försök några minuter senare resulterat i ett ledningsmål?

Vissa kvällar är det som förgjort – och i ärlighetens namn – så var HIF knappt värda en poäng ikväll

HIF-Åtvidaberg 0-0 (0-0) Superettan

HIF: Hansson – Eriksson, Weberg, Larsson, Ljung – Surprise, Gyimah, Persson, Landgren – Svensson, Timossi Andersson

Byte: Samuel IN – Ljung UT (78)

Varningar: Westerblad (ÅFF) Timossi Andersson (HIF)