HIF 8-1 Ystads IF (P15)

HIF:s P15 lag dominerade, trots avsaknaden av en del tunga namn, ändå stort idag på Olympiafältet när Ystads IF kom på besök.

Undertecknad blev dessvärre lite fördröjd till matchstart idag och ankom lagom till att HIF slog in 2-0, ett par minuter in i matchen. Hemmalaget uppvisade en hög intensitet i början av matchen och pressade sina motståndare högt upp i banan, ett lyckat drag skulle det visa sig och inom kort kom också 3-0. Därefter lyckades Ystad reducera till 3-1 efter lojt försvarsspel från hemmalaget.

Matchkvalitén och intensiteten sjönk nu avsevärt. Spelet längs kanterna upphörde helt och det upplevdes som om man frångick taktiken med att spela rakt och enkelt. Viljan att slå den avgörande passningen direkt var tydlig och resultatet blev sällan framgångsrikt.

I den 25:e matchminuten tar Erik Kronholm vara på en målvaktstavla och förvaltar säkert 4-1. Kort därefter blir Erik Dahl fult kapad och tacklingen genererar en utvisning. Strax innan paus utökar HIF ledningen till 5-1 genom Erik Kronholm som får på en drömträff långt utifrån.

Andra halvlek är drygt minuten gammal när Martin Duong kontrar in 6-1 efter en snabb omställning. Hemmalaget har nu full kontroll på matchen och även om man fortsätter att skapa målchanser känns det under långa stunder som att man bara spelar av matchen. Med sju minuter kvar kommer 7-1 och nu har regnet tilltagit ordentligt. En vacker skottlobb drygt fem minuter innan slutsignalen fullbordar segern till 8-1. Målskytten Calle Johansson elegant framspelad av matchens gigant Eric Dahl.