HIF 5-3 Kulladal (P15)

På ett soligt och välbesökt Olympiafält stod gamle storspelaren Stefan Schwarz moderklubb Kulladals FF för motståndet.

Matchens karaktär var avvaktande från båda håll och det var glest med målchanser under första kvarten. Efter ett dråpligt missförstånd i hemma-försvaret kunde dock gästerna jubla när de lite överraskande tog ledningen.

Repliken lät inte vänta på sig mer än lite drygt tre minuter och Erik Kronholm avslutade kallt efter att ha blivit fint framspelad av William Kvist. Kvitteringen tycks ha fungerat som en väckarklocka för hemmaspelarna som nu radar upp chanser. Albert Berisha nickar strax utanför och kort därefter har Kvist ett långskott som är nära att resultera. Pressen ger dock resultat ett par minuter senare när Erik Dahl säkert rullar in 2-1 efter bra samspel med Berisha & Kvist.
Kulladal ser nu matta ut och HIF har ytterligare ett par chanser att utöka sin ledning, innan domaren blåser av den första halvleken.

Kulladal tycks ha hämtat nya krafter i paus och det dröjer inte mer än fem minuter innan kvitteringen är ett faktum. Kampen på mittfältet är hård och spelet böljar nu rätt mycket fram och tillbaka. Drygt en kvart in i den andra halvleken tar HIF ånyo ledningen. Denna gång via en frispark från vänster-kanten, där inlägget styrs in i mål från nära håll.

4-2 målet är matchens behållning, då Robin Hofsö dundrar in en högervolley på behörigt avstånd, även denna gång är det William Kvist som står för inlägget. Även 5-2 kommer inom kort och hemmalaget är nu inne i en bra period.
Martin Duong väggspelar sig fint igenom via vänsterkanten men avslutet går dessvärre en liten bit utanför stolpen. Kort därefter är Albert Berisha väldigt nära att elegant lobba in sexan.

Sedan börjar Kulladal återigen komma in i matchen och man är oerhört nära en reducering, då en spelare på egen hand tar sig förbi inte mindre än tre hemma-spelare. Avslutet går dock utanför. I minuten därpå har man en nick utanför från nära håll och 5-3 målet hänger i luften. Det kommer också någon minut senare, men denna gång genom en snabb omställning. Man radar upp det ena anfallet efter det andra via sin högerkant, men resultat står sig matchen ut.

En svettig upplevelse såväl på plan, som utanför….