Gustav Jarl och Jonas Mahmoud glänste mest i förlusten mot Halmstad BK

david_gustav
Vi tog sikte mot Örjans Vall i Halmstad för att se Helsingborgs IF U21 lag möta Halmstads U21. Efter att vi hittat Helsingborgs buss följde vi spontant efter den och hamnade på en fotbollsplan strax utanför Halmstad, Örjans Vall var inte längre spelplanen där matchen skulle spelas. Minusgraderna blev allt tydligare när solen försvann ner bakom träden och konstgräs fick idag agera spelplan och matchen slutade 1-0 till Halmstad U21.

De första 45 minuterna fick vi se en jämn fotbollsmatch och båda lagen skapade många chanser. I början av den andra halvleken tappade Jesper Björkman och William Möllestam markering och Halmstads anfallare kom fri mot Linus Müller och kunde till slut skjuta in bollen och matchens enda mål.

Helsingborgs IF skapade inte tillräckligt mycket chanser och satte inte heller de lägen de hade. Ett bra läge de hade var när Jonas Mohmoud spelade fram till Gustav Jarl på högerkanten som gjorde en fantastisk löpning och spelade sig fri. Han passade in bollen i straffområdet till Mohamed Ramadan som tyvärr missade både bollen och målet. Det var en jämn match överlag men Helsingborg måste börja ta tillvara på sina chanser bättre.

Elias Andersson och David Svensson fick båda kliva av i slutet av andra halvlek på grund av eventuella skador. Mohamed Ramadan och Måns Ekvall byttes också ut. In byttes Anton Kinnander, Felix Bindelöv, Alexander Achinioti-Jönsson och Arton Jashari.

Matchens lirare: Gustav Jarl och Jonas Mahmoud som jobbar hårt på högerkanten hela matchen och skapade mycket lägen.