Gigovic drog längsta strået i mötet med Jordan

Armin Gigovic Foto: Johan Lilja

Vem hade trott att två fd HIFare skulle stå på varsin sida i det ryska toppmötet mellan Spartak Moskva och FC Rostov? Så var nämligen fallet tidigare idag

Spartak Moskva toppar den ryska Premier League efter 14 omgångar. Inte minst pga Jordan Larssons framgång som anfallare för klubben. Hittills har den förre HIFaren noterats för sex mål och fyra assist.

För Armin Gigovic är läget något annorlunda efter att 18-åringen anslöt till FC Rostov för någon vecka sedan. I debuten blev det dryga 13 minuter och även idag började talangen på bänken i toppmötet men byttes in i den 70:e minuten

FC Rostov tog ledningen och gick till pausvilan med 1-0. Jordan Larsson hade några halvläge men fick nöja sig med ett gult kort innan domaren blåste av de första 45. I andra halvlek blev det betydligt tuffare och hela sex gula och ett rött kort delades ut. En av de som varnades var Gigovic medan en annan svensk, Dennis Hadzikadunic, var den som fick syna det röda. Men FC Rostov höll undan och kunde gå segrande ur bataljen med matchens enda mål.

FC Rostovs seger innebär att laget kliver upp på en 4:e plats – fyra poäng efter serieledande Spartak Moskva

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!