Frej Täby – HIF 4-0

170814 Helsingborgs Darijan Bojanic deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Helsingborg den 14 augusti 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Efter två bottennapp skulle HIF åter vända trenden när man besökte IK Frej Täby. Hemmalaget huserar sist i Superettan och som en extra morot kunde HIF, vid en ev seger, åter kliva upp på en kvalplats.

HIF kom delvis till spel med en ny startelva. Darijan Bojanic har återvänt från Östersund och där har PeO varit tydlig att 22-åringen ses som en av nyckelspelarna i höst. Dessutom var Pär Hansson indisponibel vilket innebar att Kalle Joelsson fick debutera i seriesammanhang. Viktor Ljung tvingades utgå senast och han ersattes av Andreas Landgren på högerbacken.

Frej är tabelljumbo och HIF jagar en kvalplats. Efter första halvlek hade man lätt kunnat påstå det motsatta efter att ett fantasilöst HIF inte ens klarat av att hålla nollan.
Det må vara att Joakim Runnemos ledningsmål föregicks av en lysande passning, som helt ställde HIF, och att bortalaget spelade upp sig något mot slutet av halvleken. Men det var längesedan jag såg ett HIF underprestera så kapitalt som man gjorde under de inledande 45.

Till råga på allt så klev Surprise av skadad och ersattes av Monday Samuel. Med den sistnämndes intåg lyftes dock spelet något under sista 10 men utan framgång i målprotokollet.

När man tror att det inte kan bli värre så blåser domaren igång de resterande 45 minuterna. Det tog knappt 15 minuter så stod det 3-0 på resultattavlan efter två snabba mål av hemmalaget.
Det var ett bortalag i totalt förfall! Panikrensningarna och felpassningarna stod som spö i backen och Frej var bara en stolpträff från att göra 4-0.

Sista 20 fick HIF åter lite ordning på spelet och skapade en del chanser. Men det här var Pontus Åsbrinks kväll. Inte nog med den lysande passningen, till Runnemos 1-0, utan han satte själv 4-0, på frispark, i den 85:e minuten och förnedringen var total!

Dagens förlust, tillsammans med de två senaste plattmatcherna, visar att det är illa ställt med HIF i dagsläget. Under våren gick laget, trots mindre bra prestationer, obesegrade i 12 raka matcher. Då var det ett lag med självförtroende…i dag såg vi ett lag i spillror…

Frej Täby – HIF 4-0 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Runnemo (30 min) 2-0 Peter (56 min) 3-0 Rashidi (58 min) 4-0 Åsbrink (85 min)

HIF: Joelsson – Eriksson, Weberg, Larsson, Landgren – Surprise, Gyimah, Persson, Svensson – Bojanic, Timossi Andersson

Byte: Samuel IN – Surprise UT (35) Timossi Andersson UT – Akpoveta IN (60) Christensen IN – Svensson UT (62)