FC Helsingör-HIF 1-1 (2-1 e straffar)

Drygt 700 personer hade sökt sig till Helsingör Stadion där hemmalaget drog det längsta strået i Öresundspokalen

Andreas Granqvist, Pär Hansson, Andri Runar Bjarnason och Jonathan Larsson skulle, av olika anledningar, inte vara med i träningsmatchen mot Helsingör. Anders Randrup och Mikael Dahlberg lämnade sena återbud och junioren Max Mårtensson kallades in. På uppvärmningen kastade mittbacken Calle Johansson, som skulle starta, in handduken. Det blev Calle Thulin som ersatte honom i startelvan.

Det var bestämt redan från början att HIF skulle lufta hela sin trupp vilket innebar att hela 21 spelare fick dra på sig den röda tröjan ikväll

Förra säsongen åkte Helsingör ur den danska högstaligan och så sent som i torsdags spelade de 2–2 mot Premier League-laget Crystal Palace vilket innebar tufft motstånd för HIF

Hemmalaget tog ledningen i den 28:e minuten efter en kollision mellan Kalle Joelsson och hemmalagets provspelande högerback Sebastian Avazini. Pierre Larsen kunde enkelt sätta dit bollen i öppet mål. Möjligtvis kan man reagera på att det var ett tveksamt ingripande från vår reservmålvakt.

Kanske borde Rasmus Jönsson noterats för ett mål redan i sin första match sedan återkomsten. Strax innan paus hittade Adam Eriksson fram till Jönsson i den bortre delen av straffområdet och mittfältaren drog iväg ett volleyskott. Tyvärr gick bollen över ribban istället för under densamma

HIF startade andra halvlek med, i stort sett, samma elva som i den första förutom att Rasmus Jönsson fick ge plats för ett annat nyförvärv Thierry Zahui.

Det var också Zahui som stod för framspelningen till HIFs kvittering när han hittade fram till Mattias Almeida med en fin boll. Ynglingen satte behärskat dit 1-1 med vänsterfoten. Resultatet stod sig matchen ut vilket innebar straffläggning.

Hemmalaget satte samtliga straffar medan HIF missade en och därmed gick segern till Helsingör. Bortalagets straffläggare var Thierry Zahui, Casper Seger och Charlie Weberg och junioren Filip Sjöberg där den sistnämnde missade sin.

På fredag tar HIF emot Fremad Amager som, precis som Helsingör, spelar i den danska andraligan