Erik Edman om HIF U21 – MAIF U21

Igår spelade HIF U21 hemmamatch mot Mjällby. Efter underläge 1-2 i paus vände och vann de rödblå med 3-2. Idag ger tränare Erik Edman sin syn på matchen.

Kinnander blev tvåmålsskytt igår.

Seger med 3-2 hur såg matchbilden ut?
Jag tycker alla inblandade med röd tröja står för bra prestationer. Efter en jämn första halvlek tar vi över i andra och får ett snabbt mål efter paus som ger oss självförtroende att ta över och diktera andra halvlek.
Över 90 min vinner vi fullt rättvist!

Underläge 1-2 efter första halvlek, vad sa ni i paus?
Innan tryckte vi på att skapa övertal på kanterna. Roar ville ytterligare förstärka detta i paus. Egentligen alla tre målen skapas efter spel på kant!

Baffo har haft en tuff vår med lite spel i A-truppen och de två senaste matcherna mot Kalmar och AIK har han inte riktigt hittat flytet, hur funkade det för honom under matchen?
Joseph gjorde en bra match och givetvis var det viktigt att få 90 min efter en skadefylld vår med lite speltid. Kul att se att han stod upp bra mot Sigurdsson och Pär Ericsson över hela matchen.

Andreas Linde tillbaka från utlåningen till Värnamo

Andreas Linde i målet, spikade igen i andra halvlek, hur skötte han sig i övrigt?
Andreas har ju kommit tillbaka efter utlåning till Värnamo. Han har sett bra ut på de få träningar han har gjort och gav även igår ett tryggt intryck, han tog det han skulle och dirigerade backlinjen på ett bra sätt! Viktigt för Roar att han får en tydlig bild av Andreas som målvakt.

Mål: A. Kinnander 2, E. Andersson 1

Varningar: F Widlund, C Johansson